Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Informatiebijeenkomst over starten van een Bloemrijk

Geschreven: 05-03-2024
Informatiebijeenkomst over starten van een Bloemrijk

HEDEL - Maandagavond 18 maart is er in Hedel een informatiebijeenkomst over het starten van een Bloemrijk. Een Bloemrijk is een bloemrijke plek in een woonwijk of dorpskern voor wilde bijen en andere insecten, aangelegd en onderhouden door inwoners die zich willen inzetten voor meer biodiversiteit.

Bloemrijken is gestart als deelproject onder het programma ‘Gonzend Rivierenland’. De Fruitmotor werkt hierin samen met vele partijen om het leefgebied van wilde bijen en andere dieren te versterken en verbindingen in het landschap te realiseren.
Ook de acht gemeenten in regio Rivierenland werken mee. In de Bommelerwaard maakt nu ook agrarische natuurvereniging De Capreton zich sterk voor het realiseren van meer Bloemrijken.

Om meer Bloemrijken in de Bommelerwaard te stimuleren bieden De Capreton en de Fruitmotor opstartadvies en financiële ondersteuning. In 2024 is er de mogelijkheid voor vier dorpen in de Bommelerwaard om hiervan gebruik te maken. Ook organiseren ze bijeenkomsten voor het delen van inspiratie, kennis en ervaring.

Aanmelden
Wil je samen met buurt- of dorpsgenoten je directe omgeving vergroenen en woon je in de gemeente Zaltbommel of Maasdriel. De bijeenkomst is bij Boerengolf Hedel (Achterdijk 57) en start om 20 uur. Graag even aanmelden vooraf via de website van De Capreton: www.capreton.nl/bloemrijken.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Hedel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...