Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Toon

Geschreven: 04-05-2024
Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Toon

WAALWIJK - Bij TOON | Centrum voor leven met en na kanker organiseren wij opnieuw een workshop fotografie onder begeleiding van Piet Pulles. Piet is 40 jaar professioneel fotograaf en docent fotografie aan het kunstencentrum in Waalwijk. Hij neemt ons deze keer mee in de ‘Contemplatieve fotografie’.

Contemplatieve fotografie klinkt nogal ingewikkeld maar het tegengestelde is waar. Als je om je heen kijkt word je soms getriggerd door iets waar toevallig je oog op valt. Je pakt je camera of telefoon en maakt daar direct, zonder verder na te denken, een foto van. Pas daarna vraag je je af waarom je door die situatie werd getroffen of gegrepen. Je realiseert je pas achteraf dat je bewust goed gekeken hebt naar iets dat je toevallig zag.

Wim Suermondt zei ooit:

‘Wie zegt dat hij/zij niet kan tekenen bedoelt dat hij/zij niet kan kijken’.

Kijken is iets anders dan zien. De belangrijkste eigenschap van een fotograaf is dat je in staat bent te kijken naar wat je ziet. En dat is wat we tijdens deze workshop gaan doen.

De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten. Op donderdag 16 mei gaan we aan de hand van voorbeelden en gesprekken met elkaar de spits afbijten. Vervolgens krijg je een opdracht mee om foto’s te maken. Twee weken later op donderdag 30 mei gaan we jullie foto’s bekijken en bespreken. Wat heb jij gezien? En wat voel je daarbij? Welke gevoelens horen of passen bij jou of jouw situatie? Dat is een ‘onderzoek’ meer dan waard.  

We gaan er een leerzame en intrigerende workshop van maken. Doe je mee? Iedereen die geraakt is door kanker is van harte welkom deel te nemen. De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten op donderdag 16 én donderdag 30 mei van 13.30 – 15.30 uur.

Graag vooraf aanmelden via 0416 – 652734 of info@thhw.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...