Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Huzarenstukje op Ammersoyen met een schilderij van 12m2 Ammerzoden

Geschreven: 09-02-2024
Huzarenstukje op Ammersoyen met een schilderij van 12m2 Ammerzoden

Op Kasteel Ammersoyen werd  onlangs met spierkracht, beleid en precisie het grootste schilderij uit de collectie van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) behandeld. Zo laten de 'kasteelheren' weten.

Het werd al met al een stevige kluis. Het maar liefst twaalf vierkante meter grote doek in hardhouten lijst kreeg een nieuw ophangsysteem, werd schoongemaakt, opnieuw ingelijst en kreeg tot slot een achterkantbescherming.

Verhuizing
Een extra uitdaging vormde de verhuizing van het schilderij naar de trouwzaal van kasteel Ammersoyen. Die verliep door de nodige smalle openingen in dikke kasteelmuren. Maar het kwam goed. Onder leiding van team Musea & Collecties hebben restauratoren en medewerkers van ‘Antiques on the move’ deze klus uitgevoerd. 'Het resultaat is prachtig!', aldus Kasteel Ammersoyen.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Ammerzoden te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...