Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Hoveniers uit den lande op groene excursie door Stadspark Zaltbommel

Geschreven: 04-12-2023
Hoveniers uit den lande op groene excursie door Stadspark Zaltbommel

Hoveniers uit het hele land bezochten onlangs het Stadpark in Zaltbommel. Het werd een zinvolle, uiteraard groene, ontmoeting. Met vragen en tips.

Voor koffie/thee en een plak koek werd de groep welkom geheten bij de naastgelegen Stadskwekerij. De gasten waren stuk voor stuk 'groenmensen' die hun kennis willen vergroten en verbreden. Zij doen dat via de studie 'Hovenier Historisch Groen' bij het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen.

Druk discussiërend over van alles en nog wat maakten de hoveniers een begeleide wandeling door het park. Ales wat daar groeit en beweegt, had hun aandacht. De Bolwerkers werden beantwoordden ook de nodige vragen: "Wanneer is het nou verantwoord om een boom of tak te verwijderen en wanneer niet?" Over grote en kleine zaken had de groep een een groene mening.

Tip
Ook De Kindertuin kwam ter sprake. De hoveniers konden zich er alles bij voorstellen dat die relatief grote open ruimte een mooie ontmoetingsplek kan zijn voor de burgerij. Niet in de laatste plaats omdat het die functie in het verleden in verschillende vormen had. Er werden de nodige tips uitgewisseld. Bijvoorbeeld: 'Als je er wat maakt, probeer dan rechte vlakken te vermijden. Die lenen zich namelijk uitstekend voor grafitti-uitingen. Ronde vormen zijn niet aantrekkelijk voor dit soort activiteiten.'

Aanmelden voor de nieuwsbrief De Stadswallen kan hier.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...