Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Hospice De Samaritaan officieel geopend

Geschreven: 19-06-2023
Hospice De Samaritaan officieel geopend

ZALTBOMMEL - Met het hijsen van de vlag werd Hospice De Samaritaan zaterdag (17-6) officieel geopend door de burgemeester van Zaltbommel, Pieter Van Maaren. 

In het gebouw aan de Beersteeg werd de laatste dagen nog volop getimmerd, behangen en ingericht. Ook buiten zijn de oprit, de parkeerplaatsen en de beplanting gereed. 'Dankzij de inspanningen van onze hoveniers is de tuin een bijzonder mooi en natuurlijk geheel geworden.'

Voorkeur
Mensen met een ongeneeslijke aandoening kunnen in vele gevallen niet langer in het ziekenhuis blijven. Zij moeten terug naar huis en zijn dan aangewezen op familie, mantelzorgers of palliatieve zorg. Soms is het ook niet langer mogelijk om in de thuissituatie of in het verzorgingshuis verpleegd te worden. Hierdoor kan een situatie ontstaan waardoor een verblijf in een hospice de voorkeur geniet. Zo worden de mantelzorgers ontlast en kan iemand op een zo prettig mogelijke manier de laatste weken van zijn of haar leven doorbrengen.

Waardigheid
Van Maaren bij de opening: 'Hospice De Samaritaan is een huis waar mensen in alle rust en waardigheid hun laatste levensfase kunnen afsluiten. Een waardvolle plek voor de Bommelerwaard.'

Open dagen
Het totale eindresultaat is een warme en uitnodigende verblijfplaats, omringd door het groen van het aangrenzende natuurgebied. Mensen kunnen het van dichtbij bekijken tijdens de open dagen van 21 tot en met 24 juni a.s. 

Woensdag 21 juni van 13.00 tot 20.00 uur
Donderdag 22 juni van 13.00 tot 20.00 uur
Vrijdag 23 juni van 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 24 juni van 10.00 tot 17.00 uur.

Hospice De Samaritaan is gelegen aan de Beersteeg, aan de rand van natuurgebied “De Kloosterwiel”.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...