Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Hospice De Samaritaan heeft nu een respectvolle gedenkhoek

Geschreven: 10-03-2024
Hospice De Samaritaan heeft nu een respectvolle gedenkhoek

ZALTBOMMEL - Hospice De Samaritaan in Zaltbommel heeft nu een speciale gedenkhoek ingericht met belangrijke elementen ter ondersteuning van het herdenkingsproces.

Deze gedenkhoek is een plek van rust en herinnering voor iedereen die met het hospice verbonden is. De kaars wordt symbolisch aangestoken bij het overlijden van een gast en blijft branden tot de uitgeleide. Dit biedt steun bij het rouwen en is een eerbetoon aan de overledene. Zo is er ook het gastenboek dat openstaat voor nabestaanden om hun ervaringen met het hospice en de zorg die hun dierbaren hebben ontvangen, vast te leggen. 

De aquarel boven het tafeltje, gemaakt door kunstenares Maryke Drost uit Zaltbommel, is een geschonken kunstwerk dat sinds de opening van het huis een speciale plaats inneemt in de gedenkhoek.
 
Gedenkboom
Naast het gastenboek heeft hospice De Samaritaan ook een gedenkboom. Een geschenk van skeelerclub 'In de slag van 150', al voor de opening van het hospice. 'Deze boom, gemaakt door kunstenaar Henk Hofmans uit Hedel, draagt metalen blaadjes met daarop de namen en data van overleden gasten. Dit zorgvuldig gemaakte element symboliseert de gevierde en herdachte levens in ons hospice. Soms worden deze blaadjes verrijkt met persoonlijke berichten van familieleden.' Aldus Hospice De Samaritaan.

Herinnering
'Tijdens de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst krijgen families de gelegenheid om hun specifieke blaadje van de gedenkboom mee naar huis te nemen, wat dient als een herinnering aan de tijd die hun geliefde in ons hospice heeft doorgebracht', besluit Hospice De Samaritaan.


Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...