Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Hoorzitting over Participatieverordening Gelderland op 22 mei

Geschreven: 10-05-2024
Hoorzitting over Participatieverordening Gelderland op 22 mei

ARNHEM - Provinciale Staten besluiten op woensdag 12 juni 2024 over de Participatieverordening Gelderland. De Staten vinden het belangrijk om de mening, zorgen of ideeën van inwoners te horen. Daarom organiseren zij op woensdag 22 mei een hoorzitting in het Huis der Provincie in Arnhem.

Vertalen participatie-aanpak naar regels
In de Participatieverordening Gelderland is de aanpak ‘Meedoen met provincie Gelderland’ vertaald en vastgelegd in regels. De ontwerpverordening lag van december 2023 tot eind februari 2024 ter inzage. Er zijn 4 zienswijzen ingediend, die niet tot aanpassing van de regels voor participatie hebben geleid. Gedeputeerde Staten vragen Provinciale Staten om de verordening vast te stellen. Dat is de laatste stap in de actualisatie van het participatiebeleid.

Hoorzitting op woensdagochtend 22 mei
De hoorzitting vindt plaats op woensdag 22 mei om 11.15 uur in de Statenzaal van het Huis der Provincie (Markt 11, 6811 CG Arnhem). Inwoners en andere belanghebbenden kunnen hun mening over de Participatieverordening Gelderland tijdens de hoorzitting kenbaar maken aan Statenleden. Insprekers krijgen ieder 5 minuten spreektijd. Aanmelden voor inspraak kan in verband met pinkstermaandag tot uiterlijk dinsdag 21 mei om 09.00 uur bij de griffie via griffie@gelderland.nl.

Van voorstel tot besluit
In aanloop naar de besluitvorming over de Participatieverordening Gelderland houden Provinciale Staten op 22 mei een hoorzitting. Vervolgens is er op woensdag 29 mei een oordeelsvormende vergadering. Daarin gaan de politieke fracties met Gedeputeerde Staten en met elkaar in debat. Uiteindelijk besluiten Provinciale Staten tijdens de Statenvergadering van woensdag 12 juni over de verordening. Beide vergaderingen zijn bij te wonen vanaf de publieke tribune of digitaal te volgen via gelderland.nl/Statenlive.

Over Provinciale Staten 
Provinciale Staten zijn het hoogste bestuursorgaan van provincie Gelderland. De Statenleden vertegenwoordigen de inwoners van Gelderland, bepalen in hoofdlijnen het beleid van de provincie en houden toezicht op de uitvoering ervan. De Staten hebben samen één doel: een gezond, veilig, schoon en welvarend Gelderland voor haar inwoners. 

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Hinderwetvergunning Zutphen en Warnsveld online

ZUTPHEN - Het Erfgoedcentrum Zutphen heeft de laagdrempelige en succesvolle digitale dienstverlening opnieuw uitgebreid: vanaf nu zijn ook de Hinderwetvergunningen van de gemeente Zutphen en de voormalige gemeente Warnsveld te vinden in het e-loket (https://vergunningdossiers.erfgoedcentrumzutphe...

Zeeverkenners: ‘het goede doel’ tijdens Food Truck Festival

ZALTBOMMEL - De Zeeverkenners Zaltbommel is 'het goede doel' tijdens het aankomende Food Truck Festival (17-8) georganiseerd door Lions groep Bommelerwaard in samenwerking met 't Stadscafé.

Zeeverkenners Zaltbommel is de waterspeltak van Scouting St. Martinus Zaltbommel en bestaa...

Dorpsraad uit zorgen rond bouw MFA in lange brief aan gemeenteraad

NEDERHEMERT - Dorpsraad Nederhemert maakt zich zorgen over de ontwikkelingen van de bouw van een ‘volwaardige’ MultiFunctionele Accommodatie in het dorp. De plannen zijn zoveel jaar na dato inmiddels teruggebracht tot het bouwen van een school met ‘een’ gymzaal. In een bri...