Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Hoogwatergolf uit Duitsland leidt hier niet tot problemen

Geschreven: 04-06-2024
Hoogwatergolf uit Duitsland leidt hier niet tot problemen

BOMMELERWARD - In Zuid-Duitsland leidde de vele stortregens tot grote wateroverlast. Een deel van het hoogwater in Duitsland stroomt via de Rijn naar Nederland. 

In de nacht van donderdag op vrijdag wordt een piek van ruim 13,20m +NAP bij Lobith verwacht. Dijken doen waarvoor ze gebouwd zijn. Waterschp Rivierenland verwacht dat zomerkades niet overstromen. Andere uiterwaarden zullen grotendeels overstromen.

Het meeste water in het getroffen Duitse gebied stroomt naar de Donau. Slechts een deel bereikt ons via de Rijn. Een zomerse golf als deze komt in het rivierengebied ongeveer eens per tien jaar wel voor, door dooi in de Alpen of door neerslag.

Kelders en kruipruimtes
De huidige golf blijft een meter onder de waterstand van juli 2021, toen het in buitenpolders spannend was voor akkerbouwers en hun gewassen. Overstromen zullen de zomerkades nu niet. Wel treedt er kwel op. Ook binnen de rivierdijken neemt het kwelwater toe, een natuurlijk proces waardoor ook kelders en kruipruimtes opnieuw nat kunnen worden. Aldus het waterschap.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Sanne Hilhorst
Sanne Hilhorst
Sanne Hilhorst
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...