Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Hoogwater: Rode Geuzen en Konikpaarden in veiligheid Poederoijen

Geschreven: 27-12-2023
Hoogwater: Rode Geuzen en Konikpaarden in veiligheid Poederoijen

De kudde Rode Geuzen en Konikpaarden zijn op Eerste Kerstdag (25-12) door medewerkers en vrijwilligers van Free Nature bij Poederoijen in veiligheid gebracht. De ongeveer 150 dieren moesten verplaatst worden vanwege het wassende water.

De dieren werden naar de hoger gelegen Wakkeredijk van het Munnikenland overgebracht. De operatie nam zo’n drie uur in beslag.

Free Nature: ‘Bij hoogwater worden paarden en runderen naar hun zogenaamde 'hoogwatervluchtplaats' begeleid. Vaak is dit een hooggelegen plek binnen hun gebruikelijke leefgebied. Op deze hoogwatervluchtplaatsen worden de dieren extra bijgevoerd met hooi. De kuddes kunnen ook tijdelijk uit het gebied worden gehaald. Zodra het water zakt, keren de dieren weer terug. 

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Poederoijen te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL Eindhoven

EINDHOVEN - LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL op zaterdag 28 december 2024 in De Effenaar in Eindhoven met internationale No 1 tributebands van AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses e.v.a.

Op zaterdag 28 december 2024 komt de internationale LEGENDS of ROCK ...

ASML welkom op Brainport Industries Campus in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdag 11 juni met grote meerderheid ingestemd met de mogelijke uitbreiding van ASML op de Brainport Industries Campus (BIC). In april maakten de gemeente Eindhoven en ASML bekend samen te onderzoeken of het noordelijke deel van de campus een geschik...

Samen 80 jaar vrijheid vieren in Brabant

‘S-HERTOGENBOSCH – De provincie Noord-Brabant, Brabant Herinnert en het Cultuurfonds Noord-Brabant willen verhalen over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan toekomstige generaties. Ze roepen inwoners op projecten in te dienen die 80 jaar vrijheid herdenken en vieren.

De...