Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Heusden krijgt zo’n 1,4 miljoen subsidie voor woningbouw centrum Drunen

Geschreven: 25-04-2024
Heusden krijgt zo’n 1,4 miljoen subsidie voor woningbouw centrum Drunen

Drunen - We hebben zo’n 1,4 miljoen subsidie gekregen voor de bouw van ongeveer 200 woningen in het centrum van Drunen. De subsidie komt uit de Woningbouwimpuls. Deze regeling van de Rijksoverheid is bedoeld voor de versnelling van de woningbouw. En dan vooral de bouw van betaalbare woningen. Voorwaarde voor de subsidie was dat we als gemeente net zo veel geld bijdragen. Onze gemeenteraad doet dat en draagt ook zo’n 1,4 miljoen bij. Zo kan de bouw van betaalbare woningen in het centrum van Drunen versneld worden uitgevoerd. Omdat het hier om zogenaamde inbreiding gaat, is dit geld meer dan welkom. Inbreiding is lastiger, omdat de opgave voor water, verkeer en parkeren bij inbreiding moeilijker zijn.

Wethouder Johan Meesters is namens het college natuurlijk blij met de subsidie. “Bouwen, bouwen, bouwen is topprioriteit voor het college en de gemeenteraad. Deze subsidie helpt daar natuurlijk enorm bij. Ik ben blij dat het gelukt is de subsidie binnen te halen. De woningen in Drunen zijn er natuurlijk nog niet, maar we kunnen nu aan de slag! Zo werken we in alle kernen in onze gemeente aan passende woningen voor alle Heusdenaren."

Plannen uitwerken

Met de subsidie kunnen we nu aan de slag om concrete plannen uit te werken. We hebben daarvoor diverse locaties in Drunen in beeld, waaronder het gemeentehuis, de brandweerkazerne en de bibliotheek.

Het uitwerken van de plannen gaat via de normale procedures bij dit soort ruimtelijke plannen. We betrekken daar omwonenden natuurlijk bij.

Rivierenland Radio is in Drunen te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel is gestart

ZALTBOMMEL - Mees Heijman is woensdag (1-5) begonnen als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van de gemeente heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar aangetrokken. Dit als vervolg op komt de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”.

...
Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Toon

WAALWIJK - Bij TOON | Centrum voor leven met en na kanker organiseren wij opnieuw een workshop fotografie onder begeleiding van Piet Pulles. Piet is 40 jaar professioneel fotograaf en docent fotografie aan het kunstencentrum in Waalwijk. Hij neemt ons deze keer mee in de ‘Contemplatieve fot...

Roparun 2024 voor het eerst door de Bommelerwaard

BOMMELERWAARD - Maandag, 20 mei 2024. Een estafetteloop van 500 kilometer, 210 teams met 4.849 deelnemers, een feestelijk randje en vooral ook een fantastisch bedrag dat wordt opgehaald om het leven voor mensen met kanker draaglijker te maken … De Roparun is een uniek life changing ev...