Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Heusden krijgt zo’n 1,4 miljoen subsidie voor woningbouw centrum Drunen

Geschreven: 25-04-2024
Heusden krijgt zo’n 1,4 miljoen subsidie voor woningbouw centrum Drunen

Drunen - We hebben zo’n 1,4 miljoen subsidie gekregen voor de bouw van ongeveer 200 woningen in het centrum van Drunen. De subsidie komt uit de Woningbouwimpuls. Deze regeling van de Rijksoverheid is bedoeld voor de versnelling van de woningbouw. En dan vooral de bouw van betaalbare woningen. Voorwaarde voor de subsidie was dat we als gemeente net zo veel geld bijdragen. Onze gemeenteraad doet dat en draagt ook zo’n 1,4 miljoen bij. Zo kan de bouw van betaalbare woningen in het centrum van Drunen versneld worden uitgevoerd. Omdat het hier om zogenaamde inbreiding gaat, is dit geld meer dan welkom. Inbreiding is lastiger, omdat de opgave voor water, verkeer en parkeren bij inbreiding moeilijker zijn.

Wethouder Johan Meesters is namens het college natuurlijk blij met de subsidie. “Bouwen, bouwen, bouwen is topprioriteit voor het college en de gemeenteraad. Deze subsidie helpt daar natuurlijk enorm bij. Ik ben blij dat het gelukt is de subsidie binnen te halen. De woningen in Drunen zijn er natuurlijk nog niet, maar we kunnen nu aan de slag! Zo werken we in alle kernen in onze gemeente aan passende woningen voor alle Heusdenaren."

Plannen uitwerken

Met de subsidie kunnen we nu aan de slag om concrete plannen uit te werken. We hebben daarvoor diverse locaties in Drunen in beeld, waaronder het gemeentehuis, de brandweerkazerne en de bibliotheek.

Het uitwerken van de plannen gaat via de normale procedures bij dit soort ruimtelijke plannen. We betrekken daar omwonenden natuurlijk bij.

Rivierenland Radio is in Drunen te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...