Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Het universum van Edith Meijering Lezing door Gerdien Verschoor Zutphen

Geschreven: 17-08-2023
Het universum van Edith Meijering Lezing door Gerdien Verschoor  Zutphen

Op het moment dat je de deur naar haar atelier opende, betrad je een ander universum… Een magische wereld aan de Zutphense Kolenstraat”, zo beschreef kunsthistoricus en schrijver Gerdien Verschoor het atelier van Edith Meijering (1962-2022). Het universum van Edith Meijering staat centraal in de lezing die Verschoor op zondag 27 augustus geeft bij Museum Henriette Polak. Kaarten à 12,50 euro zijn online te koop op museazutphen.nl.

De lezing sluit aan bij de tentoonstelling I’m a bird now, nu te zien in Museum Henriette Polak. Verschoor vertelt over Ediths werk en de film SHE van Jeff van Dockum, waarvoor ze samen met Edith het scenario schreef. Na de lezing is er gelegenheid om samen met Gerdien Verschoor de tentoonstelling te bezoeken.

I’m a bird now
I’m a bird now is een ode aan het leven en kunstenaarschap van Edith Meijering. Het toont de spanning en dualiteit die zij in haar werk wilde vastleggen en communiceren; van aaibare schattigheid tot gruwelijke horror, van kleurrijk en zacht tot donker en confronterend. Niet eerder was er zo’n grote solotentoonstelling van haar werk te zien.

Gerdien Verschoor
Gerdien Verschoor (Boskoop, 1963) is kunsthistoricus, auteur en strategisch adviseur op het gebied van kunst, erfgoed en internationale samenwerking. Ze werkt in opdracht van musea, erfgoedinstellingen, overheden en particulieren. Verschoor was cultureel attaché aan de Nederlandse Ambassade in Warschau, directeur van het internationale conservatorennetwerk CODART, en directeur-bestuurder van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Ze is auteur van romans en non-fictie.

Museum Henriette Polak bevindt zich in het Hof van Heeckeren, ’s Gravenhof 4 in Zutphen. Zie ook www.museazutphen.nl.

In Zutphen luister je Rivierenland Radio via Dab+ op kanaal 6D


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Jongerenwerk Maasdriel krijgt impuls dankzij D66 en GroenLinks Maasdriel

Het jongerenwerk in Maasdriel krijgt de komende jaren een extra impuls. Voor 2024 en 2025 is daarvoor 80.000 euro beschikbaar. Het gevolg van een succesvol amendement van D66 Maasdriel en GroenLinks

Het amendement volgde op het voorstel van het college van B&W om de volledige r...

Vernieuwde samenwerking in ‘Pact van Loevestein’ Altena

Gemeente Altena ondertekende vrijdag (29-9) de intentieverklaring ‘Pact van Loevestein 2023-2033’, samen met andere gemeenten, provincies en partijen binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW).

Twintig jaar geleden ontstond het Pact van Loevestein. De behoefte nu is om...

Flitsfeitje Cian Ducrot van Heaven

Cian Ducrot groeide op in Cork, Ierland. Tijdens zijn jonge jaren deed hij mee in drama clubs en musicals.  Hij kreeg ook een beurs aan de Royal Academy of Music in Londen, waar hij klassiek fluit leerde spelen.
Tijdens een inspirerende reis naar Los Angeles besefte Ducrot dat hij eig...