Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Het Pieck Danst Verwonderland

Geschreven: 04-03-2024
Het Pieck Danst Verwonderland

BOMMELERWAARD - Met dans, livemuziek en kunst!

Net zoals eerdere jaren wordt de dansvoorstelling van het Pieck aan een kunstvorm gekoppeld. Dit jaar is gekozen voor beeldende kunst en livemuziek. Het poporkest Mixed Up gaat de dansers en danseressen van ‘Verwonderland’ live begeleiden. Een uitdaging is het zeker, alleen al hoe zo’n heel orkest mét de dansers op dat podium zal passen…

Zo’n honderd dansers uit 14 groepen en 30 tot 40 muzikanten doen mee aan ‘Verwonderland’, de dansvoorstelling die een ode brengt aan de verbeelding en verwondering.

Voor deze bijzondere productie heeft het Pieck de samenwerking gezocht met de harmonie Drunen, die met het poporkest Mixed Up de uitdaging aan is gegaan. Hip-hoppers, klassieke en moderne dansers, buikdansers, breakdancers en streetdance dansers staan mét de muzikanten op het podium en dansen dus op livemuziek. Dat is natuurlijk spannend, en vergt een goede voorbereiding. De dansers repeteerden aanvankelijk op de ‘electronische’ muziekversie, maar het orkest zal zo niet klinken! Het poporkest heeft daarom hun muziek ingespeeld. Zo kunnen de dansers én docenten werken met de muziek zoals die tijdens de uitvoering ook zal klinken.

NEEM DE TIJD EN VERWONDER JE

Het verhaal gaat over een volk dat gefocust is op de telefoon en werk. Druk, druk, druk is het motto. Voor eens om je heen kijken is geen tijd, laat staan voor verwondering.

Het welbekende konijn dat we kennen uit ‘Alice in Wonderland’ van Lewis Carrol is verkoper van tijd. Een zeer lucratieve bezigheid, want het volk is er verslaafd aan. Totdat Alice haar intrede doet. Door haar komst durft het konijn zich langzaam weer te verwonderen. Hij komt in de wereld van de kunsten waar Mondriaan, Monet, Bansky, Vasereli en Dali langs komen. Gelukkig volgt het volk hem en ontdekken ze dat op elke hoek van de straat verwondering te vinden is.

De verschillende kunstwerelden waar het konijn in terecht komt worden vormgegeven met kleding en decor. Een uitdagende klus, omdat het decor niet het zicht op de muzikanten mag belemmeren en de dansers vrijuit moeten kunnen bewegen.

Ben je benieuwd geworden naar deze bijzondere familievoorstelling? Maak tijd, kom gezellig kijken met z’n allen en verwonder je! De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 13 en zondag 14 april.

De dansvoorstelling ‘Verwonderland’ vindt plaats op zaterdag 13 april om 16:30 en zondag 14 april om 14:00 uur en 16:30 uur. Kaartverkoop loopt via de website van de Voorste Venne.

Het Pieck zocht voor deze dansvoorstelling de samenwerking op met het poporkest Mixed Up van de harmonie Drunen. De muzikanten zitten achter de dansers en begeleiden hen live op het podium.

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...