Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Het ging Nieuwjaarsnacht toch mis in Hedel

Geschreven: 02-01-2024
Het ging Nieuwjaarsnacht toch mis in Hedel

 Jaco Geurts, de burgemeester van Maasdriel heeft op in de Nieuwjaarsnacht om 2.08 uur een noodbevel afgekondigd vanwege wanordelijkheden rondom de jaarwisseling in het centrum van Hedel.

De Mobiele Eenheid (ME) rukte daar uit, nadat hulpdiensten waren bekogeld met vuurwerk, glas en stenen. De brandweer werd belaagd tijdens het blussen van een brandende auto. De ME greep in en veegde het plein leeg. De ongeregeldheden begonnen net na middernacht.

Ook in Kerkdriel braken ongeregeldheden uit. Bij een flat aan de Ipperakkeren bekogelden mensen brandweerlieden met zwaar vuur vuurwerk. Dat deden ze toen de brandweer een autobrand wilde blussen. De ravage die achterbleef, was groot.

Bevel
Het noodbevel gaf de politie toestemming om desnoods met de inzet van geweld op te treden om verdere verstoringen van de openbare orde te voorkomen. Iedereen die zich alleen of in groepsverband ophoudt in het centrum van Hedel wordt hierdoor bevolen zich direct op bevel van de politie uit het gebied te verwijderen. 'Volg te allen tijde en per direct de aanwijzingen van de politie op.' Zo klonk het.

Campagne
‘Hou Hèl Heel’, dat was de naam van de campagne die gemeente Maasdriel samen met inwoners, ondernemers en veiligheidspartners in aanloop naar de jaarwisseling voerde. Deze campagne was onderdeel van de vernieuwde aanpak om ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling, waar Hedel afgelopen jaren mee te maken had, om te buigen naar een leuke en veilige jaarwisseling voor iedereen.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Hedel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Sanne Hilhorst
Sanne Hilhorst
Sanne Hilhorst
Laatste berichten
Een visie op een bruisend Eindhoven

EINDHOVEN - 'Sharing the Vibes: Samen naar een bruisend Eindhoven' is een visie op een levendige stad waar mensen graag wonen, werken en verblijven. Er is een breed aanbod aan voorzieningen, zowel overdag als in de nacht. Een bruisend uitgaansleven is daarbij van groot belang, met ruimte voor ver...

Uiterlijk zomer 2025 duidelijkheid voor gebruikers Pand 9

ZALTBOMMEL - Het oude schoolgebouw aan de Van Heemstraweg, voor velen bekend als Pand 9, wordt al jaren gebruikt als centrum door verschillende maatschappelijke organisaties. Bij de start van Pand 9 is afgesproken dat het gebruik van het gebouw in principe voor vijftien jaar zou zijn. Anno 2024 i...

Militairen oefenen in de Bommelerwaard

BOMMELERWAARD - In de week van 15 tot en met 18 juli vindt in de Bommelerwaard een militaire oefening plaats.

De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht (KL).

Praktisch gezien houdt dit in dat militairen ...