Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Het ging Nieuwjaarsnacht toch mis in Hedel

Geschreven: 02-01-2024
Het ging Nieuwjaarsnacht toch mis in Hedel

 Jaco Geurts, de burgemeester van Maasdriel heeft op in de Nieuwjaarsnacht om 2.08 uur een noodbevel afgekondigd vanwege wanordelijkheden rondom de jaarwisseling in het centrum van Hedel.

De Mobiele Eenheid (ME) rukte daar uit, nadat hulpdiensten waren bekogeld met vuurwerk, glas en stenen. De brandweer werd belaagd tijdens het blussen van een brandende auto. De ME greep in en veegde het plein leeg. De ongeregeldheden begonnen net na middernacht.

Ook in Kerkdriel braken ongeregeldheden uit. Bij een flat aan de Ipperakkeren bekogelden mensen brandweerlieden met zwaar vuur vuurwerk. Dat deden ze toen de brandweer een autobrand wilde blussen. De ravage die achterbleef, was groot.

Bevel
Het noodbevel gaf de politie toestemming om desnoods met de inzet van geweld op te treden om verdere verstoringen van de openbare orde te voorkomen. Iedereen die zich alleen of in groepsverband ophoudt in het centrum van Hedel wordt hierdoor bevolen zich direct op bevel van de politie uit het gebied te verwijderen. 'Volg te allen tijde en per direct de aanwijzingen van de politie op.' Zo klonk het.

Campagne
‘Hou Hèl Heel’, dat was de naam van de campagne die gemeente Maasdriel samen met inwoners, ondernemers en veiligheidspartners in aanloop naar de jaarwisseling voerde. Deze campagne was onderdeel van de vernieuwde aanpak om ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling, waar Hedel afgelopen jaren mee te maken had, om te buigen naar een leuke en veilige jaarwisseling voor iedereen.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Hedel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...