Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Herinrichting Schootsveld en Gisbert Schairtweg officieel gestart Zaltbommel

Geschreven: 19-12-2023
Herinrichting Schootsveld en Gisbert Schairtweg officieel gestart Zaltbommel

Donderdag (14-12) werd officieel begonnen met het project Herinrichting Schootsveld en Gisbert Schairtweg. De eerste schop die de grond inging, was het graven van de waterberging in het park. Wethouder Gijs van Leeuwen schepte de eerste bak uit de grond.

Door het veranderende klimaat neemt de hoeveelheid regen in kortere periodes toe. Het riool kan dit soort buien niet aan en daarom worden maatregelen getroffen om dit water tijdelijk op te vangen. Dit vraagt om een herinrichting en opknapbeurt van het Schootsveld en de Gisbert Schairtweg.

Werkzaamheden
De Gisbert Schairtweg wordt aflopend aangelegd richting het Schootsveld zodat regenwater direct de sloot in loopt en niet meer het riool in. In het Schootsveld komt maken plek voor waterberging door sloten te verbreden. verder plant de gemeente nieuwe bomen en planten en plaatsen extra bankjes. Dit maakt het park een koele plek om tijdens hete dagen te verblijven. Ook wordt hierdoor de biodiversiteit (planten, dieren en waterkwaliteit) vergroot. Tot slot worden diverse sport- en spelvoorzieningen verplaatst.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Jordy de Muijnk
Jordy de Muijnk
Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...