Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Herdertjestocht zet Ru Stolk ‘nog graag’ in het zonnetje Zaltbommel

Geschreven: 22-12-2023
Herdertjestocht zet Ru Stolk ‘nog graag’ in het zonnetje Zaltbommel

Herdertjestocht Zaltbommel was zaterdag (16-12) een groot succes. Ruim 850 mensen deden mee aan de eerste editie. Velen werkten achter de schermen aan dat succes. De organisatie wil in dat verband graag nog beiaardier Ru Stolk in het zonnetje zetten.

Stolk speelde zaterdagavond op het carilion van de Gasthuistoren en alhoewel hij zelf niet zichtbaar was voor de bezoekers van de Herdertjestocht, was zijn kerstmuziek tot ver in de stad te horen en zorgde hij zo voor een gezellige kerst-ambiance. 

Gasthuiscarillon
Al sinds 1973 beklimt Ru een tot twee keer per week de wenteltrap naar het Gasthuiscarillon en speelt dan voor de bewoners van de binnenstad en natuurlijk het winkelend publiek. 

“We zijn trots dat Ru voor ons wilde spelen, vooral omdat hij begin deze maand zijn 50-jarig jubileum als stadsbeiaardier mocht vieren. Ru ontving hiervoor een gemeentepenning van gemeente Zaltbommel (foto boven.) Een hartelijk dank dus aan Ru, we hebben met zijn allen genoten van jouw muziek!”

Vriend
Wie Stolk en de andere beiaardiers vaker wil horen spelen, kan dan vriend worden van de Stiching Vrienden van het Carillon Zaltbommel

‘Deze Stichting maakt zich sterk voor de handmatige bespeling van het carillon in de Gasthuistoren van Zaltbommel. Met uw steun zorgen onze beiaardiers voor de vertrouwde klanken, op vrijdagavond en op dinsdagmorgen tijdens de markt en bij bijzondere festiviteiten.’

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...