Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Heemkundekring Maasdorpen Lith

Geschreven: 08-04-2024
Heemkundekring Maasdorpen Lith

Lith - Op maandag 22 april 2024 verzorgt Heemkundekring Maasdorpen Lith een lezing over: ‘Het Belgisch Trekpaard’ door Wim van Lankveld. De lezing begint om 20.00 uur in MFA De Snoeck in Lith, de zaal is open vanaf 19.30 u. Iedereen is welkom, ook niet leden.
Wim van Lankveld houdt zich, na een lang werkzaam leven in de groente en fruithandel, de laatste jaren bezig met het promoten van het Belgisch Trekpaard. Dat doet hij vooral in Nederland en België. Wim is op veel evenementen een bekend gezicht geworden en vooral de laatste tijd heeft de historie van dit prachtige paard zijn aandacht. Hij heeft veel historisch en ook recenter beeldmateriaal verzameld over dit machtige ras.
Samen met Henk ter Agter heeft dit geleid tot het publiceren van de boeken:  ‘100 jaar trekpaarden in Nederland’ en ‘Imponerende Belgische Trekpaard Fokstallen in heden en verleden’.

Uit zijn rijke filmarchief heeft Wim een anderhalf uur durende compilatie gemaakt waarin het trekpaard de hoofdrol speelt. Laat u verrassen door de unieke filmbeelden die beginnen in de jaren 20 en eindigen in het heden.

Hebt u een warm gevoel bij het boerenleven van vroeger en het trekpaard van toen en nu, dan mag u deze lezing absoluut niet missen.

De foto is gemaakt door: Frans Heeren

Rivierenland Radio is in Lith te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab
 


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...