Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

Geschreven: 23-05-2024
HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal! Uw redactie is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Samenwerking HAS green academy en gemeente Oss

HAS green academy is één van de belangrijkste agrifood-opleiders in Nederland. Tien jaar geleden gingen de gemeente Oss en HAS green academy de allereerste samenwerking aan. Dat was met het onderzoek Samen sterker in Agrifood. Deze samenwerking was zo geslaagd dat HAS green academy de gemeente Oss vroeg om in Oss de allereerste HAS minor te ontwikkelen. Dat werd de HAS Bachelor Class Oss.

Vijftig studenten kwamen in september 2014 naar Oss en werkten een Duurzame voedselvisie 2040 uit. Ze deden dat onder begeleiding van acht betrokken agrifoodondernemers. De studenten presenteerden vol trots hun eindresultaat in een volle Lievekamp voor meer dan 250 ondernemers en organisaties. Dankzij de HAS Bachelor Class won de gemeente in 2015 de HAS Award in de categorie Duurzame samenwerking.

De daaropvolgende jaren hebben HAS, Osse ondernemers en gemeente Oss in tientallen projecten samengewerkt. Mooie voorbeelden zijn de HAS Minors Circulaire economie, Dag van de duurzame verpakking en het Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen Oss.

Jong talent

Het aantrekken van jong talent voor de sector Agrifood is belangrijk. We zijn er trots op dat in tien jaar tijd 350 HAS studenten de mogelijkheid hadden om hun kennis toe te passen bij ruim 60 ondernemers. Zo stimuleren we duurzaamheid en innovatie bij onze agrifoodbedrijven. En laten we jong talent zien hoe inspirerend onze bedrijven zijn.

Agrifood topsector in Oss

Agrifood is een van de topsectoren van onze Osse economie. Voedsel is eeuwenlang in ons DNA geworteld. Alle schakels in de voedselketen zijn gevestigd in onze gemeente. Van horeca, producenten, verpakkers, logistiek tot inspirerende burgerinitiatieven. Tijdens het Agrifood Oss Diner brengen wij ondernemers, organisaties en voedselinitiatieven samen. Om te praten over een duurzame toekomst van ons voedselsysteem.

Rivierenland Radio is in Oss te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...