Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

Geschreven: 23-05-2024
HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal! Uw redactie is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Samenwerking HAS green academy en gemeente Oss

HAS green academy is één van de belangrijkste agrifood-opleiders in Nederland. Tien jaar geleden gingen de gemeente Oss en HAS green academy de allereerste samenwerking aan. Dat was met het onderzoek Samen sterker in Agrifood. Deze samenwerking was zo geslaagd dat HAS green academy de gemeente Oss vroeg om in Oss de allereerste HAS minor te ontwikkelen. Dat werd de HAS Bachelor Class Oss.

Vijftig studenten kwamen in september 2014 naar Oss en werkten een Duurzame voedselvisie 2040 uit. Ze deden dat onder begeleiding van acht betrokken agrifoodondernemers. De studenten presenteerden vol trots hun eindresultaat in een volle Lievekamp voor meer dan 250 ondernemers en organisaties. Dankzij de HAS Bachelor Class won de gemeente in 2015 de HAS Award in de categorie Duurzame samenwerking.

De daaropvolgende jaren hebben HAS, Osse ondernemers en gemeente Oss in tientallen projecten samengewerkt. Mooie voorbeelden zijn de HAS Minors Circulaire economie, Dag van de duurzame verpakking en het Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen Oss.

Jong talent

Het aantrekken van jong talent voor de sector Agrifood is belangrijk. We zijn er trots op dat in tien jaar tijd 350 HAS studenten de mogelijkheid hadden om hun kennis toe te passen bij ruim 60 ondernemers. Zo stimuleren we duurzaamheid en innovatie bij onze agrifoodbedrijven. En laten we jong talent zien hoe inspirerend onze bedrijven zijn.

Agrifood topsector in Oss

Agrifood is een van de topsectoren van onze Osse economie. Voedsel is eeuwenlang in ons DNA geworteld. Alle schakels in de voedselketen zijn gevestigd in onze gemeente. Van horeca, producenten, verpakkers, logistiek tot inspirerende burgerinitiatieven. Tijdens het Agrifood Oss Diner brengen wij ondernemers, organisaties en voedselinitiatieven samen. Om te praten over een duurzame toekomst van ons voedselsysteem.

Rivierenland Radio is in Oss te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Flitsfeitje Earth, Wind & Fire van September

Ah, "September", het veel gedraaide nummer op feesten en partijen met de vrolijke intro! En dat terwijl het oorspronkelijk slechts een B-kantje was. Het nummer uit 1978 was een track van hun verzamelaar "The Best of Earth, Wind & Fire, Vol. 1".
Oprichter Maurice White was behoorlijk in...

Victor van Kessel beëdigd als raadslid van gemeente Maasdriel

KERKDRIEL - Tijdens de raadsvergadering van donderdag (13-6) is Victor van Kessel door burgemeester Geurts beëdigd als nieuw gemeenteraadslid van de gemeente Maasdriel. Hij neemt de plaats in van Jelmer aan den Toorn, die ontslag nam omdat het raadslidmaatschap niet meer was te combineren me...

Rode Kruis helpt waterschappen bij calamiteiten

BOMMELERWAARD - Bij dreigende of daadwerkelijke noodsituaties kunnen zeven Nederlandse waterschappen voortaan Ready2Help inschakelen, het burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis. Bij hoogwater kunnen Ready2Helpers bijvoorbeeld helpen bij het leggen van zandzakken of het informeren van bewoners. Ook ...