Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Hardnekkige vluchtstrookrijder krijgt na waarschuwing toch bekeuring

Geschreven: 23-04-2024
Hardnekkige vluchtstrookrijder krijgt na waarschuwing toch bekeuring

BOMMELERWAARD - Een automobilist (19) uit ’s-Hertogenbosch maakte gebruik van de vluchtstrook op de A2 om de file te omzeilen. Agenten, over de vluchtstrook onderweg naar die file (er waren twee voertuigen bij Bruchem met elkaar in botsing gekomen), reden de man achterop. Een waarschuwing hielp niet ...

De politie voerde daarbij optische en geluidsignalen en zag in de verte een personenauto met gevarenlichten die over de vluchtstrook reed. ‘De snelheid van dit voertuig was dusdanig hoog dat dit eigenlijk levensgevaarlijk was voor het verkeer dat op de snelweg stilstond.’ De politie besloot om de vluchtstrookracer een halt toe te zeggen ‘voordat er nog meer ongelukken zouden gebeuren met alle kans op letsel.’

Bekeuring
Eenmaal achter het voertuig (nog steeds op de vluchtstrook) stuurde de man zijn auto terug de file in. De agenten maakten de bestuurder duidelijk dat hij een bekeuring thuis kon verwachten voor het rijden over de vluchtstrook. Missie volbracht, boodschap duidelijk. Dacht de politie.

Zij vervolgden hun weg over de vluchtstrook richting het ongeval ter hoogte van Bruchem. Een blik in de achteruitkijkspiegel leerde dat hetzelfde voertuig weer over de vluchtstrook reed, nu achter de politie aan. ‘Omdat kennelijk de boodschap in eerste aanleg nog niet duidelijk genoeg was, besloten wij om uit te stappen en de bestuurder op niet mis te verstane wijze duidelijk te maken dat als hij nog een keer zou volgen wij zijn auto in beslag zouden nemen.’

Dakraam
De bestuurder had ondertussen zijn auto weer in de file geparkeerd. Op de vraag waarom hij over de vluchtstrook reed, wees hij naar zijn dakraam dat openstond. Kennelijk had de man problemen met zijn dakraam. De agenten vonden dat geen reden om de vluchtstrook te gebruiken. 

Gevaarlijk rijgedrag
Bij controle bleek dat de bestuurder in de politiesystemen voorkwam voor gevaarlijk rijgedrag. ’In combinatie met zijn weggedrag op de vluchtstrook, wordt een melding naar het CBR gedaan. Er zijn twijfels zijn over de rijgeschiktheid van deze bestuurder.’ Daarnaast wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden over de vluchtstrook zonder noodzaak. De Officier van Justitie neemt een beslissing over de hoogte van de boete.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...