Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Hanze Winteravond Wandeling door sfeervol verlicht Zutphen

Geschreven: 06-11-2023
Hanze Winteravond Wandeling door sfeervol verlicht Zutphen

Iedereen kan zich tussen 19 en 22 december laten meevoeren door de prachtig verlichte Hanzestad Zutphen. De gids vertelt tijdens deze Hanze Winteravond Wandeling over de Hanzegeschiedenis van de stad en onderweg brengen figuranten de verhalen tot leven. Elke avond starten er vier wandelingen; de vroege voor gezinnen met kinderen, de latere voor volwassenen.

Je ontdekt de stad zo op een andere manier. Helemaal in de donkere dagen voor de kerst. De sfeervolle verlichting geeft de wandeling iets magisch en je ziet het erfgoed van Zutphen in de spotlights. Tijdens de tocht ontmoeten de wandelaars bewoners uit de Hanze zoals een bedelaar, kijvende vrouwen, marktkooplieden en nog meer personen, maar dat is nog een verrassing.

Dat Bolwerck
De wandelingen duren ongeveer anderhalf uur. Ze starten vanaf Dat Bolwerck aan de Zaadmarkt 112. De stadsgids neemt de deelnemers mee langs de middeleeuwse taferelen. De verhalen onderweg spreken tot ieders verbeelding. Na afloop kan iedereen hier nog genieten van een drankje in winterse sferen.

Online reserveren
De Hanze Winteravond Wandelingen zijn van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 december. De gidsen, van het Gilde en stichting Stadswandelingen en Arrangementen Zutphen starten steeds om 16.30, 17.00, 19.00 en 20.00 uur. De eerste twee wandelingen zijn bedoeld voor gezinnen. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen deelnemen onder begeleiding van een volwassene. In elke groep kunnen 20 mensen meewandelen. Deelname kost 12,50 euro (voor kinderen tot 12 jaar 5,00 euro), het drankje na afloop van de wandeling zit bij de prijs inbegrepen. De tickets voor de winterwandeling zijn te bestellen in de webshop van Inzutphen.nl, https://shopfie.nl/product/hanze-winterwandeling/.

Praktische informatie
Hanze Winteravond Wandeling Zutphen met gids:

Data: dinsdag 19, woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 december 2023
Starttijden: 16.30, 17.00, 19.00 en 20.00 uur
Tickets: 12,50 euro (5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar)
Start- en eindpunt: Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Maximale groepsgrootte: 20 personen per keer
Bestellen: https://shopfie.nl/product/hanze-winterwandeling/ of via de QR-code.

In Zutphen luister je Rivierenland Radio via Dab+ op kanaal 6D


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...