Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Hanze Winteravond Wandeling door sfeervol verlicht Zutphen

Geschreven: 06-11-2023
Hanze Winteravond Wandeling door sfeervol verlicht Zutphen

Iedereen kan zich tussen 19 en 22 december laten meevoeren door de prachtig verlichte Hanzestad Zutphen. De gids vertelt tijdens deze Hanze Winteravond Wandeling over de Hanzegeschiedenis van de stad en onderweg brengen figuranten de verhalen tot leven. Elke avond starten er vier wandelingen; de vroege voor gezinnen met kinderen, de latere voor volwassenen.

Je ontdekt de stad zo op een andere manier. Helemaal in de donkere dagen voor de kerst. De sfeervolle verlichting geeft de wandeling iets magisch en je ziet het erfgoed van Zutphen in de spotlights. Tijdens de tocht ontmoeten de wandelaars bewoners uit de Hanze zoals een bedelaar, kijvende vrouwen, marktkooplieden en nog meer personen, maar dat is nog een verrassing.

Dat Bolwerck
De wandelingen duren ongeveer anderhalf uur. Ze starten vanaf Dat Bolwerck aan de Zaadmarkt 112. De stadsgids neemt de deelnemers mee langs de middeleeuwse taferelen. De verhalen onderweg spreken tot ieders verbeelding. Na afloop kan iedereen hier nog genieten van een drankje in winterse sferen.

Online reserveren
De Hanze Winteravond Wandelingen zijn van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 december. De gidsen, van het Gilde en stichting Stadswandelingen en Arrangementen Zutphen starten steeds om 16.30, 17.00, 19.00 en 20.00 uur. De eerste twee wandelingen zijn bedoeld voor gezinnen. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen deelnemen onder begeleiding van een volwassene. In elke groep kunnen 20 mensen meewandelen. Deelname kost 12,50 euro (voor kinderen tot 12 jaar 5,00 euro), het drankje na afloop van de wandeling zit bij de prijs inbegrepen. De tickets voor de winterwandeling zijn te bestellen in de webshop van Inzutphen.nl, https://shopfie.nl/product/hanze-winterwandeling/.

Praktische informatie
Hanze Winteravond Wandeling Zutphen met gids:

Data: dinsdag 19, woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 december 2023
Starttijden: 16.30, 17.00, 19.00 en 20.00 uur
Tickets: 12,50 euro (5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar)
Start- en eindpunt: Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Maximale groepsgrootte: 20 personen per keer
Bestellen: https://shopfie.nl/product/hanze-winterwandeling/ of via de QR-code.

In Zutphen luister je Rivierenland Radio via Dab+ op kanaal 6D


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Vrijdag 7 juni Vunderkeloop in Macharen

OSS - Op vrijdag 7 juni is in Macharen de vierde wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit 2024: de Vunderkeloop. Iedere hardloper, jong of oud, beginner of gevorderde, kan aan deze wedstrijd meedoen. Naast een 10 en een 5 kilometerwedstrijd is er speciaal voor alle jonge hardlopers een jeug...

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...