Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Hans Huibertse nieuwe “parkwachter” Stadspark Zaltbommel

Geschreven: 04-10-2023
Hans Huibertse nieuwe “parkwachter” Stadspark Zaltbommel

Het Bommelse stadspark heeft een nieuwe parkwachter. Na het vertrek van collega Anton, neemt Hans Huibertse nu het stokje over.

Hans Huibertse is sinds vorige maand aan de slag en nagenoeg dagelijks te vinden in het park. Samen met de bolwerkers Henri, Rodney en Marloes, houdt hij het park netjes. Het team zet zich enthousisast en onvermoeibaar in voor het eerste echelons onderhoud. 

Huibertse is geen ‘groentje’. Hij heeft een leven 'in het groen’ achter de rug. 'Uit de kluiten gewassen bomen', dat is zijn passie, laat hij weten. Maar er komt een leeftijd dat je het klim- en klauterwerk achter je moet laten. Hans Huibertse is blij dat hij de laatste jaren voor zijn pensioen nog in een bosrijke omgeving kan doorbrengen. ‘En het werk met de bolwerkers vind ik heerlijk. Zij helpen mij en ik help hen. Het onderhoud aan ons mooie park is prachtig werk en brengt je elke dag weer wat anders.’

Landschapspark
Stadsarchitect François de Virieu veranderde de vestingwerken van Zaltbommel vanaf 1834 tot een groen landschapspark. De komende jaren restaureert de gemeente Zaltbommel de stadswallen. Die krijgen weer de aanblik zoals De Virieu het ontwierp en uitvoerde.

Het park was in die eerste periode transparant, verrassend. Door de jaren heen ging het zijn eigen weg. Vervolgens gebeurde er een lange periode weinig aan onderhoud in het park. Dat zorgde voor een uitbundige groene omzoming van de stad. Uiteindelijk bleef er niet veel over van de oorspronkelijke opzet. 

Restauratie
‘Met de restauratie die in 2017 begon, brengen we de sfeer van vroeger terug. Kort gezegd: we geven nieuw leven aan doorkijkjes, waterpartijen, vriendelijk slingerende paadjes, monumentale bomen, heesters en stinzenplanten.

Dat kunt u al zien op het Oranjebolwerk, Lage Singelbolwerk en Hoge Singelbolwerk. Geleidelijk aan komen alle bolwerken aan de beurt.’ Aldus de gemeente in de Nieuwsbrief Mijn Park, Stadswallen Zaltbommel.

Inschrijven hiervoor kan HIER.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...