Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Halostapad bij Aalst officieel geopend Aalst

Geschreven: 03-10-2023
Halostapad bij Aalst officieel geopend Aalst

Gemeente Zaltbommel heeft er een klompenpad: het Halostapad in Aalst. Het pad is vernoemd naar de eerst bekende naam van het dorp Aalst.

Zaterdag (30-9) opende wethouder Karima Bouchtaoui het nieuwe klompenpad samen met vrijwilligers en andere genodigden. 

Wandelroute
Het Halostapad is een wandelroute van negen kilometer door het mooie buitengebied van Aalst. De wandeling start bij Het Oude Veerhuis en leidt de wandelaar door de uiterwaarden, over oude dijken en schouwpaden waar grote landbouwpercelen en natuurterreinen elkaar ontmoeten. 

Er zijn verschillende overstaproutes naar andere Klompenpaden, zoals het Jordenpad, Nywelenpad en Hamarithapad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld. Oranje markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat wandelaars zowel links- als rechtsom kunt lopen.

Partijen

Samen met bewoners, Dorpsraad Aalst, Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en andere partijen legde de gemeente dit klompenpad in Aalst aan.

Het Halostapad is het 154ste Klompenpad en het vierde Klompenpad in de gemeente Zaltbommel.

Klompenpad naam
Een klompenpad is een lokale gemarkeerde wandelroute over boerenland, kerkpaden, jaagpaden en landgoederen. De wandeling is meestal niet alleen over verharde paden, vandaar de naam klompenpad.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Aalst te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Vrijdag 7 juni Vunderkeloop in Macharen

OSS - Op vrijdag 7 juni is in Macharen de vierde wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit 2024: de Vunderkeloop. Iedere hardloper, jong of oud, beginner of gevorderde, kan aan deze wedstrijd meedoen. Naast een 10 en een 5 kilometerwedstrijd is er speciaal voor alle jonge hardlopers een jeug...

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...