Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

Geschreven: 19-04-2024
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AVRI), Belastingdienst, Omgevingsdienst Rivierenland (ODR), Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA), gemeente Zaltbommel, sociale recherche, Werkzaak Rivierenland, Liander en douane werkten bij deze controle samen.  

Sportpark
Deze partijen controleerden samen op misstanden zoals verkeersmisdragingen, fraude met bijvoorbeeld uitkeringen of belastingen, openstaande schulden en boetes en op bedrijfsactiviteiten. De controle is gehouden op de parkeerplaats bij Sportpark de Watertoren. Ook werd een aantal bedrijfspanden in de gemeente gecontroleerd.

Bedrijfscontroles
Bij de controle van een bedrijfsverzamelgebouw zijn door de ODR enkele constateringen op het gebied van brandveiligheid gedaan. Het gaat dan om brandblussers die over de datum zijn en/of ontbrekende rookmelders. In totaal ging het om acht bedrijfsadressen. Ondernemers krijgen de kans om zaken op orde te stellen en er zullen hercontroles plaatsvinden. Op vijf bedrijfsadressen waren aanwijzingen van bewoning. Ook hier vinden hercontroles plaats. Vanuit NLA zal er één onderzoek volgen op gebied van de Wet Minimum Loon en de Arbeidstijdenwet. Door Liander zijn geen bijzonderheden gevonden.

Verkeerscontrole
In totaal werden 104 voertuigen gecontroleerd. De politie schreef 60 bekeuringen uit voor diverse verkeersovertredingen, zoals bellen achter het stuur, het niet dragen van de veiligheidsgordel en snelheidsovertredingen. Er zijn vier aanhoudingen geweest voor rijden onder invloed van drugs. En er is één keer vrijwillig afstand gedaan van softdrugs.

De Belastingdienst haalde ruim 44.000 euro. Er zijn vijf auto’s in beslag genomen, waarvan er twee direct zijn afgevoerd. Er zijn vijf bekeuringen uitgeschreven voor het niet afdragen van de Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM). En twee waarschuwingen werden gegeven voor groene kentekenplaten, zonder juist kentekenbewijs. De Sociale Recherche en Werkzaak doen nader onderzoek op basis van de constateringen. Door de Douane werden geen bijzonderheden gevonden.

Prioriteit
Burgemeester Pieter van Maaren is tevreden over de controle: “Een veilige woon- en leefomgeving heeft de hoogste prioriteit. Wij willen zicht hebben op wat zich afspeelt in Zaltbommel. Vandaar dat er regelmatig (integrale) controles worden uitgevoerd en wordt er gehandhaafd bij strijdige situaties. Samen werken we zo aan een veilige gemeente Zaltbommel.”

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...