Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Grootschalige controle Plataanplein Drunen

Geschreven: 19-04-2024
Grootschalige controle Plataanplein Drunen

DRUNEN - Het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM) heeft op donderdag 18 april controles uitgevoerd bij bedrijven, woningen en garageboxen aan het Plataanplein in Drunen. Er zijn meerdere overtredingen waargenomen. Denk aan fraude met een gasaansluiting, verkoop van illegale sigaretten en (shisha) tabak, illegaal gokken, gevonden lachgascilinders, milieuovertredingen, opsplitsen van woningen zonder vergunning en adresfraude. In verschillende panden waren er brandgevaarlijke situaties en vluchtroutes niet begaanbaar.

Het gebied rondom het Plataanplein werd in de middag afgezet voor een grootschalige controle. Vanwege meerdere meldingen van overlast en omdat de gemeente geen goed beeld had hoe verschillende panden gebruikt werden is de controle uitgevoerd. Burgemeester Willemijn van Hees concludeert dat het een geslaagde actie is. ‘’Met deze grootschalige actie laten we zien dat we meldingen serieus opvolgen. Dat heeft de buurt nu ook gezien, melden helpt dus! Het feit dat we overtredingen op allerlei vlakken hebben geconstateerd laat zien dat het een geslaagde actie is geweest’’.

De gemeente Heusden werkt samen met verschillende partners in het BIM, waaronder de politie en het Taskforce RIEC om criminaliteit en andere misstanden tegen te gaan. Bij deze controle namen ook politie, douane, netbeheerder Enexis, K2 hondengeleiders, de omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB), Baanbrekers, het UWV, Bestuurlijk interventieteam Meierij (BIM) en de gemeente Heusden deel. Ook boa’s van de gemeente Meierijstad ondersteunden de Heusdense collega’s bij deze controle.

Melden helpt!

De rol van inwoners en ondernemers is ontzettend belangrijk bij het bestrijden van criminaliteit! Zij zijn de ogen en oren van de wijk. Met hun oplettende blik kunnen we de georganiseerde misdaad nóg beter aanpakken en de destructieve gevolgen voorkomen. Inwoners en ondernemers kunnen verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten altijd melden bij de politie. Dit kan via het telefoonnummer 0900 8844 of bij spoed op 112. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Meldingen worden altijd serieus genomen en uitgezocht! Meer informatie vind je ook op www.nietwegkijken.nl.

Dichterbij dan je denkt

Ondermijnende criminaliteit is overal, ook waar je het niet verwacht. Ondermijning kent verschillende vormen waarbij criminelen geweld en intimidatie niet schuwen en de bovenwereld nodig hebben om hun zaken te kunnen doen. Ze zetten zo mensen in die geen deel uitmaken van hun ‘onderwereld’. Het gaat bijvoorbeeld over de productie en handel in drugs waarbij anderen bewust of onbewust meewerken of een oogje dichtknijpen. Het geld wat verkregen wordt met deze illegale handel wordt gebruikt om legaal zaken te doen bijvoorbeeld het kopen van dure huizen, auto’s of andere luxegoederen. Ondermijning is een probleem dat de maatschappij verzwakt en uiteindelijk zelfs ontregelt.

Rivierenland Radio is in Drunen te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rick Questro
Rick Questro
Rick Questro
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...