Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Groot Nederlands Johannes de Heer koor naar Zaltbommel

Geschreven: 01-04-2024
Groot Nederlands Johannes de Heer koor naar Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Het Groot Nederlands Johannes de Heer koor is volop aan het repeteren voor drie concerten met het thema “Gebed & Dankzegging”. In totaal zullen ruim 550 koorleden uit heel Nederland optreden in drie plaatsen. Één daarvan is in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel.

Op zaterdag 6 april 2024 treedt het koor op in Goes, op 11 mei in Zaltbommel en op 1 juni doet men Apeldoorn aan. Bij de drie concerten werkt steeds een tweede koor mee, welke dat nog nooit eerder deed. Een soort muzikaal experiment dus.

Het koor steunt vijf sponsorkinderen, men doet dit al vijf jaar, van de Stichting Woord & Daad. De opbrengst van de concerten is voor het project “Schoon Drinkwater”.

Project
Woord en Daad laat weten: 'Water is van levensbelang en speelt een cruciale rol in veel facetten van ons leven. We wassen er onze handen mee, we drinken het, het is belangrijk om gewassen te laten groeien en ook voor de industrie is veel water nodig. Toegang tot water is echter niet vanzelfsprekend. Veel mensen hebben geen toegang tot veilig drinkwater, met ziektes of zelfs de dood tot gevolg. En de druk op de watervoorraden neemt alleen maar toe.'

Samenwerken
Binnen het programma ‘Duurzaam Water’ werkt Woord en Daad daarom aan toegang tot schoon water en een gezonde leefomgeving voor iedereen. 'Dit doen we samen met partnerorganisaties, het bedrijfsleven, overheden en waterschappen. In twee jaar tijd hebben 795.483 mensen toegang tot schoon drinkwater ontvangen. Hiervoor zijn 2.906 drink- of irrigatiewaterputten gerealiseerd.'

Meer info via Woord & Daad.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...