Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Groot Nederlands Johannes de Heer koor naar Zaltbommel

Geschreven: 01-04-2024
Groot Nederlands Johannes de Heer koor naar Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Het Groot Nederlands Johannes de Heer koor is volop aan het repeteren voor drie concerten met het thema “Gebed & Dankzegging”. In totaal zullen ruim 550 koorleden uit heel Nederland optreden in drie plaatsen. Één daarvan is in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel.

Op zaterdag 6 april 2024 treedt het koor op in Goes, op 11 mei in Zaltbommel en op 1 juni doet men Apeldoorn aan. Bij de drie concerten werkt steeds een tweede koor mee, welke dat nog nooit eerder deed. Een soort muzikaal experiment dus.

Het koor steunt vijf sponsorkinderen, men doet dit al vijf jaar, van de Stichting Woord & Daad. De opbrengst van de concerten is voor het project “Schoon Drinkwater”.

Project
Woord en Daad laat weten: 'Water is van levensbelang en speelt een cruciale rol in veel facetten van ons leven. We wassen er onze handen mee, we drinken het, het is belangrijk om gewassen te laten groeien en ook voor de industrie is veel water nodig. Toegang tot water is echter niet vanzelfsprekend. Veel mensen hebben geen toegang tot veilig drinkwater, met ziektes of zelfs de dood tot gevolg. En de druk op de watervoorraden neemt alleen maar toe.'

Samenwerken
Binnen het programma ‘Duurzaam Water’ werkt Woord en Daad daarom aan toegang tot schoon water en een gezonde leefomgeving voor iedereen. 'Dit doen we samen met partnerorganisaties, het bedrijfsleven, overheden en waterschappen. In twee jaar tijd hebben 795.483 mensen toegang tot schoon drinkwater ontvangen. Hiervoor zijn 2.906 drink- of irrigatiewaterputten gerealiseerd.'

Meer info via Woord & Daad.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL Eindhoven

EINDHOVEN - LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL op zaterdag 28 december 2024 in De Effenaar in Eindhoven met internationale No 1 tributebands van AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses e.v.a.

Op zaterdag 28 december 2024 komt de internationale LEGENDS of ROCK ...

ASML welkom op Brainport Industries Campus in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdag 11 juni met grote meerderheid ingestemd met de mogelijke uitbreiding van ASML op de Brainport Industries Campus (BIC). In april maakten de gemeente Eindhoven en ASML bekend samen te onderzoeken of het noordelijke deel van de campus een geschik...

Samen 80 jaar vrijheid vieren in Brabant

‘S-HERTOGENBOSCH – De provincie Noord-Brabant, Brabant Herinnert en het Cultuurfonds Noord-Brabant willen verhalen over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan toekomstige generaties. Ze roepen inwoners op projecten in te dienen die 80 jaar vrijheid herdenken en vieren.

De...