Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

GroenLinks verbaasd stopzetten Boeren natuur stelt vragen aan college Arnhem

Geschreven: 23-01-2024
GroenLinks verbaasd stopzetten Boeren natuur stelt vragen aan college Arnhem

Boeren die maatregelen nemen voor meer natuur op het platteland worden in de steek gelaten, vindt GroenLinks. Gedeputeerde Staten trekt de stekker uit de regeling Boeren voor Natuur, die voorziet in 30 jaar lang financiële ondersteuning voor meer natuurinclusief boeren. Volgens GS kan de regeling niet uitgevoerd worden door de regels van het Rijk. GroenLinks wil dat boeren perspectief krijgen en kunnen rekenen op een betrouwbare overheid en stelt daarom vragen in de Statenvergadering. 

Het herstellen van onze Gelderse natuur vraagt om een andere aanpak, ook in de landbouw. Boeren die de omslag willen maken naar natuurinclusief werken, moeten een helpende hand kunnen krijgen, vindt GroenLinks. De Provincie kiest er daarentegen voor om het programma dat hen ondersteunt plotseling stop te zetten.  

Het programma “Boeren voor natuur” zou natuurinclusieve boeren 30 jaar financieel ondersteunen. “De plotselinge draai van de Provincie zorgt voor onzekerheid. Opnieuw komen boeren in de knel die hun bedrijfsvoering in balans met de natuur willen brengen. Wij willen graag een betrouwbare overheid zijn die perspectief geeft,” zegt Statenlid Leonie Jorna.  

GroenLinks Gelderland zal tijdens de Provinciale Statenvergadering van 31 januari mondelinge vragen stellen over het stopzetten van de regeling. De partij ziet graag een voortzetting van financiële ondersteuning voor boeren die de landbouwtransitie aan willen gaan en wil van GS weten hoe zij daarin gaan voorzien. De provincie moet een constructieve partner zijn, met beleid waar boeren op kunnen bouwen en vertrouwen.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...