Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

GroenLinks verbaasd stopzetten Boeren natuur stelt vragen aan college Arnhem

Geschreven: 23-01-2024
GroenLinks verbaasd stopzetten Boeren natuur stelt vragen aan college Arnhem

Boeren die maatregelen nemen voor meer natuur op het platteland worden in de steek gelaten, vindt GroenLinks. Gedeputeerde Staten trekt de stekker uit de regeling Boeren voor Natuur, die voorziet in 30 jaar lang financiële ondersteuning voor meer natuurinclusief boeren. Volgens GS kan de regeling niet uitgevoerd worden door de regels van het Rijk. GroenLinks wil dat boeren perspectief krijgen en kunnen rekenen op een betrouwbare overheid en stelt daarom vragen in de Statenvergadering. 

Het herstellen van onze Gelderse natuur vraagt om een andere aanpak, ook in de landbouw. Boeren die de omslag willen maken naar natuurinclusief werken, moeten een helpende hand kunnen krijgen, vindt GroenLinks. De Provincie kiest er daarentegen voor om het programma dat hen ondersteunt plotseling stop te zetten.  

Het programma “Boeren voor natuur” zou natuurinclusieve boeren 30 jaar financieel ondersteunen. “De plotselinge draai van de Provincie zorgt voor onzekerheid. Opnieuw komen boeren in de knel die hun bedrijfsvoering in balans met de natuur willen brengen. Wij willen graag een betrouwbare overheid zijn die perspectief geeft,” zegt Statenlid Leonie Jorna.  

GroenLinks Gelderland zal tijdens de Provinciale Statenvergadering van 31 januari mondelinge vragen stellen over het stopzetten van de regeling. De partij ziet graag een voortzetting van financiële ondersteuning voor boeren die de landbouwtransitie aan willen gaan en wil van GS weten hoe zij daarin gaan voorzien. De provincie moet een constructieve partner zijn, met beleid waar boeren op kunnen bouwen en vertrouwen.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rick Questro
Rick Questro
Rick Questro
Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...