Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Groen licht voor Burgerwindpark A2 Lage Rooijen Kerkdriel

Geschreven: 01-11-2023
Groen licht voor Burgerwindpark A2 Lage Rooijen Kerkdriel

De Raad van State, het hoogste rechtsorgaan van Nederland, heeft een uitspraak gedaan over de vraag of de vergunning voor Burgerwindpark A2 Lage Rooijen rechtsgeldig is. De vergunning is onherroepelijk verklaard. Dat betekent dat het windpark groen licht krijgt om de voorbereidende werkzaamheden van de bouw voort te zetten.

Toine Nettenbreijers, wethouder gemeente Maasdrie reageert op de uitspraak. “Burgerwindpark A2 Lage Rooijen draagt in belangrijke mate bij aan de energietransitie van de gemeente. Het windpark wekt duurzame stroom op voor zo’n 10.000 huishoudens en geeft inwoners op verschillende manieren de mogelijkheid om deel te nemen aan het project. We zijn blij dat de Raad van State uitspraak heeft gedaan in deze zaak en de beroepschriften ongegrond heeft verklaard. Met de uitspraak kan het proces worden hervat en werken we verder aan een duurzaam Maasdriel.”

Voorbereidingen
Met deze uitspraak van de Raad van State kunnen de voorbereidingen voor de bouw van Burgerwindpark A2 Lage Rooijen definitief van start gaan. Naar verwachting wordt in 2024 begonnen met de grondwerkzaamheden, het bouwen van het inkoopstation en het aanleggen van de kabels. De netcapaciteit is gereserveerd voor dit project.

Proces
Het heeft een aantal jaar geduurd voordat de vergunning voor Burgerwindpark A2 Lage Rooijen definitief werd goedgekeurd. De plannen voor het windpark werden voor het eerst aangekondigd in 2018. Een uitgebreide procedure volgde met inspraak, onderzoek en beoordeling. Tijdens dit proces hebben verschillende partijen, zoals omwonenden en natuurbeschermingsorganisaties, hun zorgen en bezwaren kenbaar gemaakt. Die zijn goed onder de loep genomen en het project is dan ook zorgvuldig tot stand gekomen.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Kerkdriel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...