Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Geslaagde Voorproeverij Broadway in Bommel Zaltbommel

Geschreven: 07-02-2024
Geslaagde Voorproeverij Broadway in Bommel Zaltbommel

Broadway in Bommel, het nieuwe culturele festival-initiatief van Stichting Soul in Zalbommel, hield op 2 februari j. een zeer geslaagde ‘Voorproeverij’. Broadway in Bommel is een Huiskamer Theater Festival waar diverse kleinkunstartiesten, muzikanten, cabaretiers en dansers optreden op bijzondere locaties in de binnenstad van Zaltbommel. De ‘Voorproeverij’ was bedoeld als eerste kennismaking voor Zaltbommel met het ‘grote’ festival, dat in september zal plaatsvinden, én als test case voor de organisatie en de artiesten.

Bestuurslid Pieter Scholten: “De test is geslaagd. We gaan nu de puntjes op de spreekwoordelijke 'i' zetten voor Broadway in Bommel op 7 september.”

Vierzitsbank
“Zitten jullie allemaal goed?” Kleinkunstartiest Bart Jakobs kijkt van achter zijn piano het publiek even aan, dat achteroverleunend op sofa’s, klapstoeltjes, poefjes en een comfortabele vierzitsbank opgewekt bevestigend antwoordt. Pianoklanken vullen de Bommelse woonkamer voor een half uur durend concertje. Bart brengt vrolijke ‘odes aan BN-ers die er nog nooit een gehad hebben’, zoals Carry Slee en Jody Bernal. Het publiek smult ervan en na een laatste applaus gaan de jassen weer aan voor een korte wandeling naar de volgende huiskamer.

Uitverkocht
De allereerste Voorproeverij van Huiskamer Theater Festival Broadway in Bommel, op 2 februari jl., was al drie dagen na de start van de voorverkoop uitverkocht. Zestig enthousiaste bezoekers trokken in drie groepen, onder leiding van een gids, vanuit startlocatie De Poorterij door de Bommelse binnenstad voor drie korte voorstellingen op drie verschillende locaties.
Doel van deze Voorproeverij was niet alleen om het publiek alvast de kans te geven om kennis te maken met Broadway in Bommel, dat op 7 september dit jaar zijn eerste echte editie mag beleven.
“We wilden ook uittesten, als organisatie, of deze formule hier werkt, wat het publiek ervan vindt, hoe de artiesten het ervaren en hoe het logistiek allemaal werkt”, aldus Pieter Scholten, een van de gidsen deze avond en tevens bestuurslid van SOUL, de stichting die dit festival organiseert.

De Poorterij
Pieter Scholten: “De test is zeer geslaagd. We waren erg blij met de samenwerking met De Poorterij, waar alle bezoekers bij aanvang koffie en thee kregen en met Tourist Info Bommelerwaard, die deze ronde de kaartverkoop voor ons regelde. De avond verliep zo goed dat veel van de bezoekers zich al spontaan hebben ingeschreven voor deelname aan het ‘grote’ Broadway in Bommel op 7 september.

Crowdfunding
"De komende maanden gaan we de puntjes op de i zetten. Een belangrijk onderdeel daarvan is het werven van voldoende sponsoren, die ons financieel willen steunen. We draaien volledig op vrijwilligers, maar om de artiesten een eerlijke betaling te kunnen geven hebben we geld nodig. Gelukkig hebben al enige bedrijven en particulieren zich aangemeld als sponsor. Binnenkort starten we een ludieke crowdfundingsactie. Wie ons wil steunen kan ons mailen of zoeken naar meer informatie op onze website.”

Cultuurstad
Initiatiefnemer van Broadway in Bommel is de bij vele Bommelaren bekende kunstenaar en artiest Piet Krens. Hij heeft de formule van het festival, dat al jarenlang succesvol in Den Hoorn op Texel wordt uitgevoerd, naar Zaltbommel gebracht. Met Broadway in Bommel wil hij het Bommelse publiek op een laagdrempelige manier in contact brengen met meerder vormen van podiumkunsten en tegelijkertijd Zaltbommel als cultuurstad promoten.

Origineel en ontroerend
In de tweede huiskamer legt de jonge cabaretier Jort van der Maarel in scherpe en rake zinnen uit wat het verschil is tussen zijn generatie en die van het – veelal iets grijzende – publiek. Er wordt begrijpend geknikt en veel gelachen. Van een generatiekloof lijkt hier geen sprake. En datzelfde geldt voor de innemende rapper Nonno, die in een sfeervolle kamer in Galerie Markt Twee zijn performance brengt.  “Ik had nog nooit echt naar rap geluisterd, maar wat hij deed vond ik origineel en ontroerend”, aldus een enthousiaste bezoekster na afloop.

Broadway in Bommel vindt plaats op zaterdag 7 september 2024.

 

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Vrijdag 7 juni Vunderkeloop in Macharen

OSS - Op vrijdag 7 juni is in Macharen de vierde wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit 2024: de Vunderkeloop. Iedere hardloper, jong of oud, beginner of gevorderde, kan aan deze wedstrijd meedoen. Naast een 10 en een 5 kilometerwedstrijd is er speciaal voor alle jonge hardlopers een jeug...

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...