Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Gemeente Zaltbommel wint rechtszaak tegen Van der Ven

Geschreven: 07-06-2024
Gemeente Zaltbommel wint rechtszaak tegen Van der Ven

ZALTBOMMEL - De rechtbank heeft uitspraak gedaan in een door beleggingsmaatschappij Van der Ven tegen de gemeente Zaltbommel aangespannen bodemprocedure over de verkoop van grond aan transportbedrijf Schreuders op bedrijventerrein Langerak in Brakel.

Volgens Van der Ven waren gemeente en Schreuders niet op tijd met het sluiten van de overeenkomst en had de gemeente daarom de grond aan Van der Ven te koop moeten aanbieden.

Uitspraak
De rechtbank komt tot de conclusie dat er op tijd een overeenkomst was tussen de gemeente en Schreuders. Van der Ven kreeg daarom geen recht op koop.

Het college van burgemeester en wethouders is tevreden dat hierover nu duidelijkheid is: “Nu kunnen we een streep zetten onder deze kwestie en samen verder bouwen aan Zaltbommel.”

Deal
Schreuders wilde eerder zijn terrein aan de Weitjesweg in Brakel inwisselen voor een perceel op industrieterrein De Langerak, buiten Brakel. De gemeente Zaltbommel was eigenaar daarvan en wilde de grond aan de Weitjesweg gebruiken voor woningbouw. Na veel en jarenlang onderhandelen komen de partijen tot een akkoord om hun percelen te ruilen.

Beleggingsmaatschappij Van der Ven had daar andere gedachten over. Volgens de beleggingsmaatschappij, die De Langerak ontwikkelde, sloten Schreuders en Zaltbommel de deal te laat. Van der Ven zou volgens contractuele afspraken recht hebben om het stuk grond, waarde 1,35 miljoen euro, te kopen. In afwachting van een bodemprocedure hierover legde het bedrijf eind 2021 beslag op het terrein.

Firma Schreuders spande daarop een kort geding aan tegen Van der Ven. In 2023 oordeelde de rechter dat Schreuders en Zaltbommel wel degelijk op tijd een deal sloten.

Aan de slepende kwestie komt in juni 2024 een einde als de rechter dan eindelijk een uitspraak doet in de bodemprocedure die Van der Ven had aangespannen tegen de gemeente.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...