Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Gemeente Zaltbommel herbergt maar liefst 40 spookwoningen Zaltbommel

Geschreven: 27-01-2024
Gemeente Zaltbommel herbergt maar liefst 40 spookwoningen Zaltbommel

ZVV vindt het belangrijk dat alle bewoonbare huizen binnen de gemeente Zaltbommel daadwerkelijk bewoond worden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat er in de gemeente zo’n veertig ‘spookwoningen’ zijn, waarvan niet duidelijk is of deze voor criminele doeleinden gebruikt worden. Fractielid Merel Duijzer klom voor de partij in de pen.

In december 2023 werd via RTL Nieuws bekend dat uit onderzoek blijkt dat in Nederland het aantal ‘spookwoningen' groeit. Hiermee worden huizen bedoeld die op papier leegstaan, maar waar wel de energiemeter blijft draaien. Dit soort huizen blijkt maar al te vaak gebruikt te worden voor illegale praktijken. Bekende voorbeelden zijn hennepplantages die zo verborgen blijven.

Woningnood
ZVV stelt naar aanleiding van deze uitzending: ‘De woningnood is in 2024 nog steeds een groot probleem, ook in onze gemeente. Wij vinden het daarom belangrijk dat alle bewoonbare huizen daadwerkelijk bewoond worden. Uit het onderzoek bleek dat er circa veertig spookwoningen in de gemeente Zaltbommel zijn. Niet alleen vanwege de woningnood, maar ook gelet op de orde en veiligheid binnen onze gemeente, roept dit vragen bij ons op.’

Bekend
Merel Duijzer wil namens haar partij dan ook weten of de bedoelde spookwoningen bij het college bekend zijn. ‘En zo ja, hoe wat gaat het college dan met deze spookwoningen om?’ De fractie wil daarnaast inzicht in de mogelijkheden die het college heeft om de functie van dergelijke woningen in kaart te brengen. Maar ook: ‘Hoe wordt voorkomen dat huidige woningen in onze gemeente ook spookwoningen worden?'

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...