Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Gemeente Zaltbommel gaat struikroven

Geschreven: 11-07-2024
Gemeente Zaltbommel gaat struikroven

ZALTBOMMEL - De gemeente gaat struikroven. Samen met stichting Struikroven gaat Zaltbommel planten en bomen redden die anders verloren zouden gaan bij bouwprojecten. Deze krijgen een nieuw plekje in de buurt. Dit heet struikroven. Zo blijft de gemeente Zaltbommel groen 'en verbinden we de buurt'. 

Wethouder Gijs van Leeuwen is blij: 'Samen maken we struikroven de norm in Zaltbommel.'

Afgelopen weken hebben wethouder Gijs van Leeuwen, medewerkers van de Gemeente Zaltbommel en Struikrovers Kristel en Stijn hard gewerkt aan het onderzoeken van kansen en mogelijkheden om Struikroven een vast onderdeel te maken van alle sloop, renovatie en nieuwbouwprojecten binnen de gemeente Zaltbommel. En dat is gelukt.

Roverspact
Onlangs sloot stichting Struikroven met wethouder Gijs van Leeuwen een zogeheten Roverspact. Hierin wordt de intentie uitgesproken om binnen de gemeentegrenzen tenminste te onderzoeken of de inzet van Struikroven zinvol is. Vast onderdeel van het Roverspact is een onderzoek naar hoe Struikroven kan aansluiten op de werkprocessen van de gemeente. Dit najaar wordt de eerste Struikroofactie verwacht.

Interesse
Voor wie dit als muziek in de oren klinkt en men ook interesse in een Roverspact ... klik hier. 'Dan horen wij dat natuurlijk graag.'

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...