Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Gemeente pakt overtreders aan die alcohol aan minderjarigen verkopen Maasdriel

Geschreven: 24-06-2023
Gemeente pakt overtreders aan die alcohol aan minderjarigen verkopen Maasdriel

Om de verkoop van alcohol aan minderjarigen te stoppen, voerde de gemeente Maasdriel afgelopen weken controles uit bij aanbieders in de gemeente van alcohol. Bijna alle alle gecontroleerde bedrijven bleken in overtreding te zijn.

Van de zeven bedrijven uit de steekproef, verkochten er zes alcohol aan minderjarigen. De overtreders ontvingen een brief met de vooraankondiging van een last onder dwangsom. Die last betekent dat als er nog één keer een overtreding wordt geconstateerd, zij een fors geldbedrag moeten betalen.

Aanpak
Dat zo’n groot deel van de verkopende partijen van alcohol in overtreding is, baart burgemeester Jaco Geurts zorgen. Daarom moeten de overtreders volgens hem aangepakt worden: “De uitkomsten van de controles zijn verontrustend. De verkoop van alcohol aan minderjarigen wordt niet getolereerd. Alcoholgebruik brengt gezondheidsproblemen en risico’s met zich mee, zeker voor minderjarigen. Daarom ondernemen we actie en kunnen overtreders een dwangsom verwachten.”

Controleren
Naast dat de controles gericht zijn op het stoppen van de verkoop van alcohol aan minderjarigen, moet het gebruik van alcohol onder minderjarigen in Maasdriel ook drastisch omlaag. Dat gebruik is in de gemeente Maasdriel namelijk hoger dan gemiddeld. Dat sterkt burgemeester Geurts in het doorzetten van deze aanpak: “Hoewel we liever andere uitkomsten zagen, is wel duidelijk geworden dat de controles zin hebben. We blijven dan ook controles uitvoeren en waar nodig handhaven om de verkoop van alcohol aan jeugd onder de 18 jaar de kop in te drukken.”

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...