Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Gemeente pakt overtreders aan die alcohol aan minderjarigen verkopen Maasdriel

Geschreven: 24-06-2023
Gemeente pakt overtreders aan die alcohol aan minderjarigen verkopen Maasdriel

Om de verkoop van alcohol aan minderjarigen te stoppen, voerde de gemeente Maasdriel afgelopen weken controles uit bij aanbieders in de gemeente van alcohol. Bijna alle alle gecontroleerde bedrijven bleken in overtreding te zijn.

Van de zeven bedrijven uit de steekproef, verkochten er zes alcohol aan minderjarigen. De overtreders ontvingen een brief met de vooraankondiging van een last onder dwangsom. Die last betekent dat als er nog één keer een overtreding wordt geconstateerd, zij een fors geldbedrag moeten betalen.

Aanpak
Dat zo’n groot deel van de verkopende partijen van alcohol in overtreding is, baart burgemeester Jaco Geurts zorgen. Daarom moeten de overtreders volgens hem aangepakt worden: “De uitkomsten van de controles zijn verontrustend. De verkoop van alcohol aan minderjarigen wordt niet getolereerd. Alcoholgebruik brengt gezondheidsproblemen en risico’s met zich mee, zeker voor minderjarigen. Daarom ondernemen we actie en kunnen overtreders een dwangsom verwachten.”

Controleren
Naast dat de controles gericht zijn op het stoppen van de verkoop van alcohol aan minderjarigen, moet het gebruik van alcohol onder minderjarigen in Maasdriel ook drastisch omlaag. Dat gebruik is in de gemeente Maasdriel namelijk hoger dan gemiddeld. Dat sterkt burgemeester Geurts in het doorzetten van deze aanpak: “Hoewel we liever andere uitkomsten zagen, is wel duidelijk geworden dat de controles zin hebben. We blijven dan ook controles uitvoeren en waar nodig handhaven om de verkoop van alcohol aan jeugd onder de 18 jaar de kop in te drukken.”

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Brandweerpost Kerkdriel zet manschappen in het zonnetje Kerkdriel

aterdagavond (30-9) hield brandweerpost Kerkdriel de jaarlijkse korpsavond. Bij uitstek ook de avond om jubilarissen in het zonnetje te zetten en vertrekkers te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid. Ook dit jaar kwam er een aantal voor het voetlicht.

Burgemeester Jaco Geurts van de ...

Flitsfeitje Berre van Kissing Strangers

Berre werd op 27 oktober 2000 geboren in Schepdaal, Belgie.
Hij verwierf bekendheid door zijn covers op Tiktok. Zijn meest bekeken cover is “Lost without you”, van Freya Ridings. Door zijn enorme populariteit op dit platform kon hij een platencontract tekenen ...

Hans Huibertse nieuwe “parkwachter” Stadspark Zaltbommel

Het Bommelse stadspark heeft een nieuwe parkwachter. Na het vertrek van collega Anton, neemt Hans Huibertse nu het stokje over.

Hans Huibertse is sinds vorige maand aan de slag en nagenoeg dagelijks te vinden in het park. Samen met de bolwerkers Henri, Rodney en Marloes, houdt hij ...