Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Gemeente Maasdriel heeft begroting 2024 sluitend Maasdriel

Geschreven: 16-10-2023
Gemeente Maasdriel heeft begroting 2024 sluitend Maasdriel

Het college van gemeente Maasdriel heeft de begroting voor 2024 op orde. Ook voor 2025 is het resultaat positief. De gemeente verwacht voor 2026 en 2027 wel tekorten. Dit komt door teruglopende rijksinkomsten vanaf 2026.

Wethouder Financiën Michiel Alexander De Raaf: “De meerjarenbegroting van Maasdriel laat zien dat we nu slimme keuzes voor de nabije toekomst moeten maken.”

Het geld dat gemeenten van het Rijk krijgen om hun wettelijke taken uit te voeren loopt terug. Het grootste deel van de begroting gaat over het uitvoeren van de wettelijke taken, daarom zijn de inkomsten vanuit het Rijk belangrijk. De teruglopende inkomsten, die ook Maasdriel vanaf 2026 krijgt, zorgen ervoor dat de meerjarenbegroting voor 2026 en 2027 niet sluitend is.

Keuzes maken
De begroting geeft ook weer hoe Maasdriel invulling gaat geven aan lokale ambities vanuit het bestuursakkoord ‘Samen Doen’. De zorgen om de financiële situatie op langere termijn maken dat daar nu al keuzes in gemaakt moeten worden. De Raaf hierover: “De kracht van Maasdriel is om met zo weinig mogelijk inzet van middelen zoveel mogelijk resultaat te behalen. Zo konden we de rijksinkomsten, die vrijwel volledig bedoeld zijn voor de uitvoering van wettelijke taken, afgelopen jaren óók inzetten voor de uitvoering van onze lokale ambities. Die kracht maakt ons ook kwetsbaar met de tegenwind die op komst is. Door samen met de raad slimme keuzes te maken, werken we aan een sterker Maasdriel.”

Aan de slag
De bereikbaarheid van de gemeente is een van de speerpunten waar het college mee aan de slag gaat.  "Zo voorziet het op te stellen wegenbeleidsplan in een goede doorstroming van het verkeer en worden er stappen gezet in de ontwikkeling van de Zuidelijke Ontsluitingsroute." Ook komt er een snelfietsroute tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch. Daarnaast gaat Maasdriel samen met Zaltbommel inzetten op het verhogen van kwaliteit van de begeleiding van nieuwkomers die verplicht zijn in te burgeren. Bovendien is de behoefte aan woningen ook in Maasdriel groot. Met nieuwe instrumenten als het programma Kansrijk Bouwen en de overgang naar het werken volgens de Omgevingswet, wordt het woningbouwprogramma versneld en verbeterd in 2024.

Besluiten
Op donderdag 2 november 2023 besluit de gemeenteraad over de begroting zoals die nu ter tafel ligt.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...