Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Gemeente Maasdriel heeft begroting 2024 sluitend Maasdriel

Geschreven: 16-10-2023
Gemeente Maasdriel heeft begroting 2024 sluitend Maasdriel

Het college van gemeente Maasdriel heeft de begroting voor 2024 op orde. Ook voor 2025 is het resultaat positief. De gemeente verwacht voor 2026 en 2027 wel tekorten. Dit komt door teruglopende rijksinkomsten vanaf 2026.

Wethouder Financiën Michiel Alexander De Raaf: “De meerjarenbegroting van Maasdriel laat zien dat we nu slimme keuzes voor de nabije toekomst moeten maken.”

Het geld dat gemeenten van het Rijk krijgen om hun wettelijke taken uit te voeren loopt terug. Het grootste deel van de begroting gaat over het uitvoeren van de wettelijke taken, daarom zijn de inkomsten vanuit het Rijk belangrijk. De teruglopende inkomsten, die ook Maasdriel vanaf 2026 krijgt, zorgen ervoor dat de meerjarenbegroting voor 2026 en 2027 niet sluitend is.

Keuzes maken
De begroting geeft ook weer hoe Maasdriel invulling gaat geven aan lokale ambities vanuit het bestuursakkoord ‘Samen Doen’. De zorgen om de financiële situatie op langere termijn maken dat daar nu al keuzes in gemaakt moeten worden. De Raaf hierover: “De kracht van Maasdriel is om met zo weinig mogelijk inzet van middelen zoveel mogelijk resultaat te behalen. Zo konden we de rijksinkomsten, die vrijwel volledig bedoeld zijn voor de uitvoering van wettelijke taken, afgelopen jaren óók inzetten voor de uitvoering van onze lokale ambities. Die kracht maakt ons ook kwetsbaar met de tegenwind die op komst is. Door samen met de raad slimme keuzes te maken, werken we aan een sterker Maasdriel.”

Aan de slag
De bereikbaarheid van de gemeente is een van de speerpunten waar het college mee aan de slag gaat.  "Zo voorziet het op te stellen wegenbeleidsplan in een goede doorstroming van het verkeer en worden er stappen gezet in de ontwikkeling van de Zuidelijke Ontsluitingsroute." Ook komt er een snelfietsroute tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch. Daarnaast gaat Maasdriel samen met Zaltbommel inzetten op het verhogen van kwaliteit van de begeleiding van nieuwkomers die verplicht zijn in te burgeren. Bovendien is de behoefte aan woningen ook in Maasdriel groot. Met nieuwe instrumenten als het programma Kansrijk Bouwen en de overgang naar het werken volgens de Omgevingswet, wordt het woningbouwprogramma versneld en verbeterd in 2024.

Besluiten
Op donderdag 2 november 2023 besluit de gemeenteraad over de begroting zoals die nu ter tafel ligt.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...