Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Gelderse muzikanten beleefden productief 2023 Arnhem

Geschreven: 22-12-2023
Gelderse muzikanten beleefden productief 2023 Arnhem

Iedere week verzamelt het platform Poppunt Gelderland de nieuwste muziek van Gelderse muzikanten in haar Spotify-playlist Nieuw Uit Gelderland, de grootste provinciale afspeellijst van Nederland. Nu het jaar op haar einde loopt maakt de organisatie de balans op met een jaaroverzicht. Daaruit blijkt dat Gelderse artiesten een productief jaar beleefden: zij brachten dit jaar maar liefst 1493 nieuwe nummers uit, samen goed voor ruim 86 uur muziek.

Opvallende inzichten

Het traditionele jaaroverzicht van Poppunt Gelderland levert opvallende inzichten op in het Gelderse muzieklandschap. Zo kwam er dit jaar muziek uit 91 verschillende plaatsen in Gelderland. Met 42 miljoen streams was het nummer ‘Hold Me’ van producer Lavern uit Epe veruit de meest gestreamde track uit de lijst. Het meest productief was producer FC433ARMY uit Arnhem met 19 uitgebrachte nummers, maar de meeste acts uit de lijst kwamen uit Nijmegen. Het totale jaaroverzicht is te vinden op de website van Poppunt Gelderland: www.poppuntgelderland.nl.

Over Nieuw Uit Gelderland

De Spotify-playlist Nieuw Uit Gelderland wordt iedere maandag aangevuld met nieuwe nummers van Gelderse artiesten. De lijst wordt gevolgd door ruim 933 volgers en gedeeld via de sociale media en nieuwsbrief van Poppunt Gelderland. Achter de schermen wordt de lijst actief onder de aandacht gebracht van media en Gelderse programmeurs van podia en festivals die de playlist gebruiken om nieuw talent te ontdekken. In samenwerking met mediaplatform 3voor12 Gelderland en Gelderse omroepen worden de tracks ook via hun kanalen online en via radio uitgelicht. Artiesten kunnen hun eigen muziek aanmelden via de website van Poppunt Gelderland.

Over Poppunt Gelderland

Poppunt Gelderland heeft als doel om Gelderse artiesten écht verder te helpen. Dit doen zij onder andere door de Spotify-playlist, maar ook door acts te voorzien van bijvoorbeeld advies, speelplekken, netwerk en financiële ondersteuning. Het platform is een initiatief van de poppodia Doornroosje, GIGANT en Luxor Live en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. Kijk op www.poppuntgelderland.nl voor meer informatie.

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...