Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Folklore van de Balkan My Borrowed Heritage In Culemborg

Geschreven: 19-06-2023
Folklore van de Balkan My Borrowed Heritage In Culemborg

Dat is een feestje waard! We gaan dat samen met onze hele groep vieren op de laatste avond van ons dansseizoen. Traditiegetrouw een avond waarop we eigenlijk niet, zoals iedere maandagavond, gaan dansen, maar het seizoen gezellig afsluiten met een andere activiteit. Zoals jeu de boules, een fietstocht en zeker in de afgelopen jaren met corona, een mooie wandeling met Kars. 
Maar voor deze gelegenheid zochten we toch iets specialers en dat hebben we gevonden. 

Petra is nl helemaal fan van de dansen uit de Balkan. Laat daar nu een mooie documentaire over zijn gemaakt door Efie Derksen: My Borrowed Heritage, die in het land al veel lovende recensies heeft gekregen. Die film naar Culemborg halen zou wel geweldig zijn en dat is gelukt. Niet alleen voor onze eigen groep, maar door hulp van De Fransche School en het Cultuurfonds Culemborg, ook voor iedereen die interesse heeft in de cultuur en folklore van de Balkan, en Joegoslavië in het bijzonder. Ook heel toepasselijk na de uitgave van de Voetnoot van A.W.K. Voet van Oudheusden over onze volksdansgroep en de geschiedenis van het volksdansen in het algemeen, waarin ook duidelijk wordt dat Joegoslavië heel belangrijk is geweest voor de populariteit van het volksdansen in de jaren 70 en 80.

Over de film:
Het is een droom die is uitgekomen. Efie is geen filmmaakster, maar heeft het voor elkaar gekregen een professionele documentaire te maken. Met behulp van crowdfunding, professionals en eigen investering is het haar gelukt! 
Voormalig Joegoslavië staat vooral bekend om de heftige oorlogsverhalen. Het is tijd om die andere kant, het rijke culturele erfgoed, aan de rest van de wereld te laten zien. Het leven daar, de tradities, klederdracht, muziek en dans zijn in de documentaire ‘My Borrowed Heritage’ prachtig in beeld gebracht. De vraag of folklore nog een plek heeft in de huidige 21e eeuw staat centraal in deze documentaire. Nog voor dat het te laat is wilde Efie dit alles in beeld en geluid hebben vastgelegd.

Maandagavond 26 juni 19.30 uur
Film (1 uur) zonder pauze, met introductie van Efie Derksen
Stellen van vragen en napraten na afloop mogelijk. 
Locatie: Theater De Fransche School, Havendijk 1, 4101AA Culemborg
Gratis parkeren op het Palumbusterrein
Kaarten reserveren voor 9 euro p.p. 
https://www.theaterdefranscheschool.nl

Na afloop van de voorstelling gaan wij als vereniging, met Petra, nog naar ons vaste maandagavond adres om in besloten kring nog eventjes te vieren en na te genieten. 

Rivierenland Radio is in Culemborg te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

A. van Raalte-Peeters 23-06-2023

Hier is een link naar het programma daar staat de film tussen.
httpswww.theaterdefranscheschool.nlprogramma.

Tot maandag in Culemborg!
(26 juni 2023) 


NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...