Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Folklore van de Balkan My Borrowed Heritage In Culemborg

Geschreven: 19-06-2023
Folklore van de Balkan My Borrowed Heritage In Culemborg

Dat is een feestje waard! We gaan dat samen met onze hele groep vieren op de laatste avond van ons dansseizoen. Traditiegetrouw een avond waarop we eigenlijk niet, zoals iedere maandagavond, gaan dansen, maar het seizoen gezellig afsluiten met een andere activiteit. Zoals jeu de boules, een fietstocht en zeker in de afgelopen jaren met corona, een mooie wandeling met Kars. 
Maar voor deze gelegenheid zochten we toch iets specialers en dat hebben we gevonden. 

Petra is nl helemaal fan van de dansen uit de Balkan. Laat daar nu een mooie documentaire over zijn gemaakt door Efie Derksen: My Borrowed Heritage, die in het land al veel lovende recensies heeft gekregen. Die film naar Culemborg halen zou wel geweldig zijn en dat is gelukt. Niet alleen voor onze eigen groep, maar door hulp van De Fransche School en het Cultuurfonds Culemborg, ook voor iedereen die interesse heeft in de cultuur en folklore van de Balkan, en Joegoslavië in het bijzonder. Ook heel toepasselijk na de uitgave van de Voetnoot van A.W.K. Voet van Oudheusden over onze volksdansgroep en de geschiedenis van het volksdansen in het algemeen, waarin ook duidelijk wordt dat Joegoslavië heel belangrijk is geweest voor de populariteit van het volksdansen in de jaren 70 en 80.

Over de film:
Het is een droom die is uitgekomen. Efie is geen filmmaakster, maar heeft het voor elkaar gekregen een professionele documentaire te maken. Met behulp van crowdfunding, professionals en eigen investering is het haar gelukt! 
Voormalig Joegoslavië staat vooral bekend om de heftige oorlogsverhalen. Het is tijd om die andere kant, het rijke culturele erfgoed, aan de rest van de wereld te laten zien. Het leven daar, de tradities, klederdracht, muziek en dans zijn in de documentaire ‘My Borrowed Heritage’ prachtig in beeld gebracht. De vraag of folklore nog een plek heeft in de huidige 21e eeuw staat centraal in deze documentaire. Nog voor dat het te laat is wilde Efie dit alles in beeld en geluid hebben vastgelegd.

Maandagavond 26 juni 19.30 uur
Film (1 uur) zonder pauze, met introductie van Efie Derksen
Stellen van vragen en napraten na afloop mogelijk. 
Locatie: Theater De Fransche School, Havendijk 1, 4101AA Culemborg
Gratis parkeren op het Palumbusterrein
Kaarten reserveren voor 9 euro p.p. 
https://www.theaterdefranscheschool.nl

Na afloop van de voorstelling gaan wij als vereniging, met Petra, nog naar ons vaste maandagavond adres om in besloten kring nog eventjes te vieren en na te genieten. 

Rivierenland Radio is in Culemborg te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

A. van Raalte-Peeters 23-06-2023

Hier is een link naar het programma daar staat de film tussen.
httpswww.theaterdefranscheschool.nlprogramma.

Tot maandag in Culemborg!
(26 juni 2023) 


NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Brandweerpost Kerkdriel zet manschappen in het zonnetje Kerkdriel

Zaterdagavond (30-9) hield brandweerpost Kerkdriel de jaarlijkse korpsavond. Bij uitstek ook de avond om jubilarissen in het zonnetje te zetten en vertrekkers te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid. Ook dit jaar kwam er een aantal voor het voetlicht.

Burgemeester Jaco Geurts van de...

Flitsfeitje Berre van Kissing Strangers

Berre werd op 27 oktober 2000 geboren in Schepdaal, Belgie.
Hij verwierf bekendheid door zijn covers op Tiktok. Zijn meest bekeken cover is “Lost without you”, van Freya Ridings. Door zijn enorme populariteit op dit platform kon hij een platencontract tekenen ...

Hans Huibertse nieuwe “parkwachter” Stadspark Zaltbommel

Het Bommelse stadspark heeft een nieuwe parkwachter. Na het vertrek van collega Anton, neemt Hans Huibertse nu het stokje over.

Hans Huibertse is sinds vorige maand aan de slag en nagenoeg dagelijks te vinden in het park. Samen met de bolwerkers Henri, Rodney en Marloes, houdt hij ...