Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

FLITSSCHIJF 207 Jolene -- Beyonce

Geschreven: 31-03-2024
FLITSSCHIJF 207 Jolene -- Beyonce

De Amerikaanse countryzangeres Dolly Parton is enthousiast over de cover die Beyoncé maakte van haar hit 'Jolene' uit 1973. Hoewel het nummer 'Jolene' al talloze keren is gecoverd, stond een versie van Beyoncé al lang op het verlanglijstje van Dolly Parton. "Zou dat niet geweldig zijn?", vroeg ze zich in 2022 al af tijdens een interview in 'The daily show'. "De dag dat ze 'Jolene' uitbrengt, zou een geweldige dag zijn voor mij." De melodie is hetzelfde, maar de tekst is behoorlijk aangepast. Waar Dolly Parton in de oorspronkelijke versie Jolene smeekt om haar man met rust te laten, klinkt de tekst van Beyoncé veel krachtiger. De versie van Beyoncé zou op die manier verwijzen naar haar eigen man Jay-Z en het overspel dat hij heeft gepleegd. Het is trouwens niet de eerste keer dat ze in een nummer verwijst naar een vrouw die haar man wil afnemen. Hoe dan ook is Dolly Parton zelf bijzonder enthousiast over de cover. "Wow, ik heb het nummer net gehoord", schrijft ze op sociale media. "Beyoncé geeft Jolene wat problemen en dat verdient ze."

Rivierenland Radio is via 891 kHz. AM te ontvangen in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede, Oss, Wageningen, Wijchen & Zevenaar Via Dab+ zijn we te ontvangen in Groot Eindhoven op kanaal 7b en in Maasland 6d en in Ede-Wageningen op kanaal 5a. Je kunt ons natuurlijk ook beluisteren via onze site www.rivierenland-radio.nl en via onze app. De app is gratis te downloaden in de App store of Google Play store.


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL Eindhoven

EINDHOVEN - LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL op zaterdag 28 december 2024 in De Effenaar in Eindhoven met internationale No 1 tributebands van AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses e.v.a.

Op zaterdag 28 december 2024 komt de internationale LEGENDS of ROCK ...

ASML welkom op Brainport Industries Campus in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdag 11 juni met grote meerderheid ingestemd met de mogelijke uitbreiding van ASML op de Brainport Industries Campus (BIC). In april maakten de gemeente Eindhoven en ASML bekend samen te onderzoeken of het noordelijke deel van de campus een geschik...

Samen 80 jaar vrijheid vieren in Brabant

‘S-HERTOGENBOSCH – De provincie Noord-Brabant, Brabant Herinnert en het Cultuurfonds Noord-Brabant willen verhalen over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan toekomstige generaties. Ze roepen inwoners op projecten in te dienen die 80 jaar vrijheid herdenken en vieren.

De...