Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

FLITSSCHIJF 196 Vernissage -- Gustaph & Merol

Geschreven: 07-01-2024
FLITSSCHIJF 196 Vernissage -- Gustaph & Merol

Gustaph is zonder twijfel een van dé Belgen van het afgelopen jaar dankzij zijn fantastische prestatie en leuke hoed op het Eurovisiesongfestival. De grote winnaar was hij niet, maar hij wist met “Because of You” wel een hele hoop harten te winnen, ook dat van Merol! Ze hadden een jaar geleden hun eerste kennismaking tijdens de De MIA’s, oftewel de Music Industry Awards, de Vlaamse muziekprijzen die jaarlijks worden uitgereikt. Tijdens een Vlaams radioprogramma ontstond het idee om samen een track op te nemen. De twee hebben elkaar nu gevonden op een blitse en catchy poptrack, en geef toe: wat wil je meer om 2024 mee te beginnen?

Een aanstekelijke beat leidt “Vernissage” in en Merol haar herkenbare stem verwelkomt ons in het Nederlands, vooraleer Gustaph overschakelt naar het Frans. Dankzij de avonturen van de Nederlandse op de campingdiscotheek wisten we al dat de zangeres niet vies is van een beetje Frans en zoals het een goeie Belg betaamt, spreekt ook Gustaph beide talen. Haar Frans klinkt nogal simpel naast zijn karaktervolle versie, maar het is in de dynamiek tussen de twee dat de echte kracht van het lied zit. De backings van Gustaph zetten Merol's stem extra kracht bij tijdens het refrein en tillen het nummer zeker naar een hoger niveau. Muzikaal had er wat meer variatie of evolutie in “Vernissage” kunnen zitten, maar zoals het lied nu is, heeft het alles wat een clubbanger nodig heeft. Dit zou een zomerhitje kunnen worden, al zitten we voorlopig nog volop in handschoenen- en mutsenweer. Volgens het tweetal gaat het nummer Vernissage over zelfexpressie, over jezelf tonen zonder je te schamen. ‘De positieve kant van iets wat vaak negatief wordt voorgesteld’, zegt Gustaph. ‘Niet de aandacht puur om de aandacht, maar het is niet verkeerd om gezien te worden voor wie je bent. “Ik ben hier en ik wijk niet”: die boodschap dragen Merol en ik allebei uit in onze muziek. Nu doen we dat samen, onder een dikke laag humor.’

Rivierenland Radio is via 891 kHz. AM te ontvangen (alleen op werkdagen) in de Bommelerwaard en het Land van Heusden en Altena. Via Dab+ zijn we te ontvangen in Groot Eindhoven op kanaal 7b en in Maasland 6d en in Ede-Wageningen op kanaal 5a. Je kunt ons natuurlijk ook beluisteren via onze site www.rivierenland-radio.nl en via onze app. De app is gratis te downloaden in de App store of Google Play store.

 


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL Eindhoven

EINDHOVEN - LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL op zaterdag 28 december 2024 in De Effenaar in Eindhoven met internationale No 1 tributebands van AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses e.v.a.

Op zaterdag 28 december 2024 komt de internationale LEGENDS of ROCK ...

ASML welkom op Brainport Industries Campus in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdag 11 juni met grote meerderheid ingestemd met de mogelijke uitbreiding van ASML op de Brainport Industries Campus (BIC). In april maakten de gemeente Eindhoven en ASML bekend samen te onderzoeken of het noordelijke deel van de campus een geschik...

Samen 80 jaar vrijheid vieren in Brabant

‘S-HERTOGENBOSCH – De provincie Noord-Brabant, Brabant Herinnert en het Cultuurfonds Noord-Brabant willen verhalen over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan toekomstige generaties. Ze roepen inwoners op projecten in te dienen die 80 jaar vrijheid herdenken en vieren.

De...