Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Flitsfeitje: Go Your Own Way van Fleetwood Mac

Geschreven: 17-06-2024
Flitsfeitje: Go Your Own Way van Fleetwood Mac

"Go Your Own Way" van Fleetwood Mac is een evergreen van het album "Rumours" uit 1976. Kenmerkend zijn de drumpartij en de meerdere gitaarlagen. Je hebt soaps en je hebt Fleetwood Mac. Gitarist Lindsey Buckingham schreef het nummer na zijn break-up met zangeres Stevie Nicks. Stevie Nicks had toen een affaire met drummer Mick Fleetwood. Het echtpaar Christine en John McVie ging uit elkaar tijdens de opnames. Zij had nog een korte affaire met een geluidstechnicus tijdens hun huwelijk gehad. Spanningen genoeg... Nicks ontwikkelde een zware cokeverslaving en werd uiteindelijk in een kliniek opgenomen. Ook de meeste andere bandleden kenden een periode van overmatig drugsgebruik. Buckingham was een drammerige perfectionist die de rest gek maakte, en er waren voortdurend conflicten over wiens nummers opgenomen werden. De band moest tijdens tours uit elkaar worden gehouden om verbale (en fysieke!) confrontaties te vermijden. Gezellig!

Typisch genoeg leverden hun onderlinge verhoudingen genoeg artistieke inspiratie voor een enorm succes. Waar enkele leden later tijdelijk hun "Own Way" gingen, kwamen er telkens weer een reünie.

Rivierenland Radio is via 891 kHz. AM te ontvangen in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede, Oss, Wageningen, Wijchen & Zevenaar Via Dab+ zijn we te ontvangen in Groot Eindhoven op kanaal 7b en in Maasland 6d en in Ede-Wageningen op kanaal 5a. Je kunt ons natuurlijk ook beluisteren via onze site www.rivierenland-radio.nl en via onze app. De app is gratis te downloaden in de App store of Google Play store.


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...