Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Flitsfeitje: Boney M van Rivers of Babylon

Geschreven: 14-06-2024
Flitsfeitje: Boney M van Rivers of Babylon

"Rivers of Babylon" was in 1976 een van de grootste hits van Boney M. Het is een cover van een reggae nummer van "The Melodians". De tekst is gebaseerd op teksten uit de Bijbel (Psalm 19 en 137). In deze teksten beklaagt het Joodse volk zich over hun verbanning naar Babylon. Het is een nummer over nostalgie, verdriet, maar ook hoop op een toekomstige terugkeer. Een tekst ook over gerechtigheid en vrijheid in tijden van vervolging.

Het gezicht van Boney M. was Bobby Farrell (Aruba, 1949). Hij viel op door zijn energieke bewegingen en mimiek op het podium. De stem van de band was hij juist niet: de songs werden ingezonden door hun producer. Deze producer was Frank Farian, een gehaaide Duitser die later ook het brein was achter Milli Vanilli (en die ook hun eigen teksten niet zongen!). Farian profiteerde goed van de 150 miljoen die Boney M uiteindelijk op zou brengen, terwijl die arme Bobby Farrell in een huurwoning in Amsterdam Bijlmer terechtkwam...

Rivierenland Radio is via 891 kHz. AM te ontvangen in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede, Oss, Wageningen, Wijchen & Zevenaar Via Dab+ zijn we te ontvangen in Groot Eindhoven op kanaal 7b en in Maasland 6d en in Ede-Wageningen op kanaal 5a. Je kunt ons natuurlijk ook beluisteren via onze site www.rivierenland-radio.nl en via onze app. De app is gratis te downloaden in de App store of Google Play store.


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...