Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Flitsfeitje: Bohemian Rhapsody van Queen

Geschreven: 26-06-2024
Flitsfeitje: Bohemian Rhapsody van Queen

Queen, opgericht in 1970, is een van de meest iconische rockbands aller tijden, bestaande uit Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor en John Deacon. 

De band staat bekend om hun unieke mix van rock, opera en theatrale elementen. Een van hun grootste hits, "Bohemian Rhapsody," uitgebracht in 1975, is een zes minuten durend meesterwerk dat verschillende muziekstijlen combineert en wordt beschouwd als een van de beste rocknummers ooit. Het nummer bereikte de nummer één positie in meerdere landen en blijft een cultklassieker, mede dankzij de revolutionaire muziekvideo die de weg vrijmaakte voor het medium. 

Queen's live-optredens, vooral hun legendarische optreden tijdens Live Aid in 1985, worden nog steeds geprezen om hun energie en publieksbetrokkenheid. De band heeft talloze prijzen gewonnen en hun muziek heeft een blijvende invloed gehad op de rock- en popcultuur. 

Freddie Mercury's krachtige stem en charismatische podiumpresentatie, samen met de muzikale genialiteit van de bandleden, hebben Queen een blijvende plaats in de muziekgeschiedenis bezorgd. Hun nummers, zoals "We Will Rock You," "We Are the Champions," en "Another One Bites the Dust," blijven generaties fans inspireren.

Rivierenland Radio is via 891 kHz. AM te ontvangen in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede, Oss, Wageningen, Wijchen & Zevenaar Via Dab+ zijn we te ontvangen in Groot Eindhoven op kanaal 7b en in Maasland 6d en in Ede-Wageningen op kanaal 5a. Je kunt ons natuurlijk ook beluisteren via onze site www.rivierenland-radio.nl en via onze app. De app is gratis te downloaden in de App store of Google Play store.


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Martijn Wigmans
Martijn Wigmans
Martijn Wigmans
Laatste berichten
Een visie op een bruisend Eindhoven

EINDHOVEN - 'Sharing the Vibes: Samen naar een bruisend Eindhoven' is een visie op een levendige stad waar mensen graag wonen, werken en verblijven. Er is een breed aanbod aan voorzieningen, zowel overdag als in de nacht. Een bruisend uitgaansleven is daarbij van groot belang, met ruimte voor ver...

Uiterlijk zomer 2025 duidelijkheid voor gebruikers Pand 9

ZALTBOMMEL - Het oude schoolgebouw aan de Van Heemstraweg, voor velen bekend als Pand 9, wordt al jaren gebruikt als centrum door verschillende maatschappelijke organisaties. Bij de start van Pand 9 is afgesproken dat het gebruik van het gebouw in principe voor vijftien jaar zou zijn. Anno 2024 i...

Militairen oefenen in de Bommelerwaard

BOMMELERWAARD - In de week van 15 tot en met 18 juli vindt in de Bommelerwaard een militaire oefening plaats.

De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht (KL).

Praktisch gezien houdt dit in dat militairen ...