Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Flitsfeitje: Chihiro van Billie Eilish

Geschreven: 29-05-2024
Flitsfeitje: Chihiro van Billie Eilish

Billie Eilish's nummer "Chihiro" is een betoverende toevoeging aan haar album "Hit Me Hard and Soft". Geïnspireerd door de gelijknamige hoofdpersoon uit de film "Spirited Away" van Studio Ghibli, verkent het liedje thema's van verlies en zelfontdekking. De lyrische diepte van het nummer weerspiegelt Chihiro's reis in de spirituele wereld, waar ze geconfronteerd wordt met uitdagingen en groeit door haar ervaringen. In de songtekst vraagt Billie om "de deur te openen", wat kan worden gezien als een metafoor voor het aangaan van het onbekende en het overwinnen van angsten. De outro, waar ze zingt over een valstrik en de onzekerheid van terugkeer, raakt aan de onvoorspelbaarheid van het leven en de moeilijke keuzes die we soms moeten maken. Met een mix van glinsterende synths en donkere ondertonen, breekt "Chihiro" met de typische popstructuur en creëert een sfeer die meer doet denken aan het verkennen van een videogamewereld. Dit unieke geluid, gecombineerd met de emotionele lading van het nummer, maakt "Chihiro" tot een krachtig en meeslepend werk dat zowel de geest van de film als Billie's artistieke visie belichaamt.

Rivierenland Radio is via 891 kHz. AM te ontvangen in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede, Oss, Wageningen, Wijchen & Zevenaar Via Dab+ zijn we te ontvangen in Groot Eindhoven op kanaal 7b en in Maasland 6d en in Ede-Wageningen op kanaal 5a. Je kunt ons natuurlijk ook beluisteren via onze site www.rivierenland-radio.nl en via onze app. De app is gratis te downloaden in de App store of Google Play store.


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...