Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

FLEMMING headliner Bevrijdingsfestival Brabant 2024

Geschreven: 25-04-2024
FLEMMING headliner  Bevrijdingsfestival Brabant 2024

TILBURG - Vandaag heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei de Ambassadeurs van de Vrijheid 2024 bekendgemaakt. Wende, Son Mieux, Claude en FLEMMING verspreiden dit jaar de boodschap van vrijheid met belangrijke projecten en performances op de Bevrijdingsfestivals van Nederland. Bevrijdingsfestival Brabant heeft voor de aankomende editie niemand minder dan FLEMMING bovenaan het affiche staan. De geboren en getogen Bosschenaar reist af naar de Pettelaarse Schans met een setlist vol catchy hits en een tas met verhalen. Bevrijdingsfestival Brabant is gratis te bezoeken.

Vier de vrijheid

Op 5 mei viert Nederland de vrijheid samen. Verspreid over het land komen miljoenen bezoekers samen op de Bevrijdingsfestivals om te zingen, dansen en proosten. Voorop in de viering gaan de Ambassadeurs van de Vrijheid die rondvliegen van provincie naar provincie om het land te trakteren op bijzondere performances. FLEMMING heeft dit jaar de eer om af te dalen per helikopter om een absolute thuiswedstrijd te spelen in zijn geboortestad ’s-Hertogenbosch. “Toen ik hoorde dat ik Ambassadeur mocht zijn, heb ik meteen mijn moeder gebeld,” vertelt FLEMMING trots. “Dit stond wel op mijn bucketlist.” Naast de headline show van FLEMMING valt er van alles te ontdekken op het festival waaronder outdoor DJ-area Buitengewoon, allerlei activiteiten voor gezinnen en kinderen, de traditionele Vrijheidslunch en meer dan 20 performances verdeeld over drie podia. De volledige line-up wordt binnenkort bekend gemaakt.

Meer dan een feestje

Bevrijdingsfestival Brabant is meer dan een festival. Het is een van de veertien kloppende harten die op 5 mei warmte en verbondenheid het land in pompen. De Bevrijdingsfestivals zijn gebouwd op het delen van verhalen en perspectieven, zo nemen de Ambassadeurs van de Vrijheid ook elk hun eigen perspectief op vrijheid mee naar het festival. FLEMMING: “Mijn opa is vanuit Suriname naar Nederland gekomen voor de vrijheid om te kunnen studeren en de vrijheid om zelf de liefde te vinden in plaats van te worden uitgehuwelijkt. Als hij die vrijheid niet had gehad, was ik er niet geweest.” Vrijheid mogen we nooit voor lief nemen, de staat waarin de wereld momenteel verkeert laat dit meer dan ooit zien, onderschrijft ook de jonge Brabander. “Met alles wat er nu om ons heen gebeurt in de wereld, mogen we in onze handjes knijpen dat we in een land wonen met zo’n goed systeem en vrede. De kunst is om echt van het moment te genieten en er volledig bij stil te staan.”

Gratis maar van grote waarde

De Bevrijdingsfestivals hebben financieel lastige jaren achter de rug. Door de steun van partners, fondsen en subsidiënten is het mogelijk om dit jaar de 34e editie van Bevrijdingsfestival Brabant te organiseren. Maar om het festival gratis toegankelijk en inclusief te houden zijn bezoekers onmisbaar. Bevrijdingsfestival Brabant nodigt iedereen uit om ook dit jaar weer samen de vrijheid te komen vieren om zo een cruciale bijdrage te leveren aan de voortzetting van een belangrijk festival op een belangrijke dag. 

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Tilburg te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...