Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Financiële impuls voor VDMA en Stads-hart Woensel

Geschreven: 26-04-2024
Financiële impuls voor VDMA en Stads-hart Woensel

EINDHOVEN - De ontwikkeling van VDMA en van Stads-hart Woensel krijgen een subsidie van het Rijk via de Woningbouwimpuls. Voor de ontwikkeling van het VDMA-terrein is 2 miljoen euro aangevraagd en voor Stads-hart Woensel 12,5 miljoen euro. Bij VDMA gaat het om 613 woningen, bij Stads-hart Woensel om 3000 woningen.

Wethouder Mieke Verhees: "De financiële haalbaarheid van veel projecten staat onder druk en de toekenning van deze impuls is een zeer welkome aanvulling vanuit het Rijk. Met het aantal betaalbare woningen dat we binnen deze projecten gaan bouwen, maken we écht verschil. Dat is in deze markt hard nodig."

Stads-hart
Stads-hart Woensel is één van de grootste ontwikkellocaties van Eindhoven. Het gebied is nu grotendeels gericht op winkelen of parkeren, maar met het project worden 3000 woningen, voorzieningen en groene ruimten toegevoegd. De ontwikkeling levert een belangrijke bijdrage aan de grote woningbouwopgave. Bovendien geeft het ook een belangrijke impuls aan de omliggende wijken door de versterking van het voorzieningenniveau en de verbetering van de publieke ruimte.

VDMA
VDMA betreft een ontwikkeling in het centrum van Eindhoven. Het voormalige VDMA-terrein wordt een levendige plek met woon- en werkmogelijkheden en manieren om vrije tijd te besteden. Naast 613 woningen komt er een stadsbos dat wordt gekoppeld aan een podium voor alles wat Eindhoven te bieden heeft: The Stage. Met respect voor bestaande cultuurhistorische gebouwen worden hoogbouwtorens zorgvuldig toegevoegd aan de skyline van Eindhoven.

Vervolg
De Woningbouwimpulssubsidie (Wbi) is ook aangevraagd voor het Stadhuisplein, waar ruim 1000 woningen in de binnenstad worden toegevoegd. Hiervoor is vooralsnog geen Wbi toegekend. Omdat deze zesde aanvraagronde voorlopig de laatste ronde van de Wbi is, krijgen de gemeenten waarvan de aanvraag deze ronde is afgewezen een herkansing. Daarvan gaat Eindhoven gebruik maken.

Wbi
Met Woningbouwimpulssubsidie kunnen projecten die voor minimaal 50% uit betaalbare woningen bestaan een steun in de rug krijgen, waarbij de helft van het publieke tekort wordt afgedekt door het Rijk. Eerder kregen Castiliëlaan, Emmasingelkwadrant, District E, Fase IV van Strijp-S en een deel van KnoopXL al een bijdrage via deze subsidie.

Rivierenland Radio is in Eindhoven te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...