Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Financiële impuls voor ontwikkeling Stadhuisplein

Geschreven: 26-06-2024
Financiële impuls voor ontwikkeling Stadhuisplein

EINDHOVEN - De ontwikkeling van het Stadhuisplein krijgt een subsidie van bijna 4 miljoen euro via de Woningbouwimpuls (WBI) van het Rijk. Een belangrijke stap voor de eerste van in totaal vier vastgoedontwikkelingen aan de oostzijde van het Stadhuisplein. De vier vastgoedontwikkelingen bieden samen ruimte voor circa 800 woningen.

Eind april werd bekend dat er subsidie is toegekend voor de ontwikkeling van het VDMA-terrein (613 woningen) en Stads-hart Woensel (3000 woningen). Voor het Stadshuisplein is de WBI nu ook toegekend. Met een bijdrage uit de Woningbouwimpuls kan in deze projecten een versnelling worden bereikt in de realisatie van de woningbouwopgave in Eindhoven en daarmee in de Brainportregio.

Wethouder Rik Thijs (Stadhuisplein): "Concreet leiden de vastgoedontwikkelingen rondom het Stadhuisplein tot een toevoeging van veel extra betaalbare woningen. Een uitdaging, maar erg belangrijk voor de stad en de groei ervan. En wat zeker zo belangrijk is: een mooie en levendige openbare ruimte. Uitgangspunt daarbij is een groene basisinrichting, met ruimte voor water. Verder biedt het Stadhuisplein ook in de toekomst ruimte voor evenementen en manifestaties.  Het Stadhuisplein wordt een plein voor iedereen."

Wethouder Mieke Verhees (Wonen): "Onze woningbouwopgave is groot en tegelijkertijd staat de financiële haalbaarheid van veel projecten onder druk. Het is heel goed nieuws dat ook de ontwikkeling van het Stadhuisplein een steun in de rug krijgt vanuit het Rijk. Hiermee kunnen we vooruit, zodat straks al die woningzoekenden een fijne plek krijgen om te wonen."

Het Stadhuisplein en omgeving worden de komende jaren ontwikkeld tot een groene en levendige omgeving met veel nieuwe woningen. De verschillende nieuwbouwplannen krijgen rondom het Stadhuisplein op de Eindhovense laag (de eerste laag van 20 meter) dakterrassen met een mooi uitzicht - een zogeheten belvedère - op het plein. Een van de ambities is om de belvedère toegankelijk te maken voor bewoners en bezoekers. Het wordt een bijzondere plek om te wonen en te verblijven.

WBI
Met de Woningbouwimpulssubsidie kunnen projecten die voor minimaal 50% uit betaalbare woningen bestaan een steun in de rug krijgen, waarbij de helft van het publieke tekort wordt afgedekt door het Rijk. Eerder kregen Castiliëlaan, Emmasingelkwadrant, District E, Fase IV van Strijp-S, een deel van KnoopXL, Stads-hart Woensel en het VDMA-terrein al een bijdrage via deze subsidie.

Rivierenland Radio is in Eindhoven te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab
 


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Een visie op een bruisend Eindhoven

EINDHOVEN - 'Sharing the Vibes: Samen naar een bruisend Eindhoven' is een visie op een levendige stad waar mensen graag wonen, werken en verblijven. Er is een breed aanbod aan voorzieningen, zowel overdag als in de nacht. Een bruisend uitgaansleven is daarbij van groot belang, met ruimte voor ver...

Uiterlijk zomer 2025 duidelijkheid voor gebruikers Pand 9

ZALTBOMMEL - Het oude schoolgebouw aan de Van Heemstraweg, voor velen bekend als Pand 9, wordt al jaren gebruikt als centrum door verschillende maatschappelijke organisaties. Bij de start van Pand 9 is afgesproken dat het gebruik van het gebouw in principe voor vijftien jaar zou zijn. Anno 2024 i...

Militairen oefenen in de Bommelerwaard

BOMMELERWAARD - In de week van 15 tot en met 18 juli vindt in de Bommelerwaard een militaire oefening plaats.

De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht (KL).

Praktisch gezien houdt dit in dat militairen ...