Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Fietsexcursie door De Maashorst met biologisch ontbijt en lunch

Geschreven: 06-06-2024
Fietsexcursie door De Maashorst met biologisch ontbijt en lunch

MAASHORST - Op zaterdag 22 juni organiseert Natuurcentrum De Maashorst een fietstocht door de Maashorst. Dit natuurgebied van ca. 4400 hectare behoort tot de grootste en mooiste natuurgebieden in Brabant en kent veel verschillende landschappen. Bossen worden afgewisseld met uitgestrekte heidevelden en zandverstuivingsgebieden. De Peelrandbreuk loopt dwars door De Maashorst en dat is op sommige plekken te zien in de vorm van het zogenaamde wijst-verschijnsel.

U fietst onder begeleiding van deskundige IVN-gidsen en de route voert u langs al het moois dat er in De Maashorst te vinden is. Hierbij krijgt u interessante en leuke informatie over het gebied waar u doorheen trekt.

Voor een actieve dag moet natuurlijk de juiste basis gelegd worden. De dag begint om 9.00 uur op het Natuurcentrum met een biologisch ontbijt. Van de producten op dit ontbijtbuffet mogen de deelnemers zelf een lunchpakket samenstellen Om ongeveer 10.00 uur stappen we op de fiets en gaan we in groepen van tien personen met een gids de natuur in. Hier hopen we ook een aantal bijzondere dieren te zien die in De Maashorst leven. Grazers zoals de Taurus en Exmoor pony’s kunnen de route kruisen. Misschien ziet u in de natuurkern de Wisenten met als toetje cirkelende Raven hoog boven het gebied. Rond twaalf uur komen we aan op de oostflank van De Maashorst en genieten daar van een picknick. Daarna fietsen we weer dwars door natuurgebied Herperduin en De Maashorst terug naar het natuurcentrum.

De Kosten voor deze excursie bedragen €; 24,95 per persoon (inclusief ontbijt en lunch). U kunt zich inschrijven op de website: www.natuurcentrumdemaashorst.nl/activiteit  tot uiterlijk vrijdag 21 juni om 12.00 uur.

Er kunnen maximaal 20 deelnemers met deze tocht mee en iedereen dient zijn eigen fiets mee te nemen.

Rivierenland Radio is in Maashorst te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...