Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Fiep Westendorp in Zaltbommel

Geschreven: 12-05-2023
Fiep Westendorp in Zaltbommel

ZALTBOMMEL: Wie kent ze niet de karakteristieke tekeningen van Fiep Westendorp? Fiep Westendorp werd op 17 december 1916 geboren in Zaltbommel. Ook dit jaar organiseert haar geboortestad de Fiepdag, waar het werk van Fiep, wat inmiddels behoort tot cultureel erfgoed van Nederland, centraal staat.

De tekeningen van Fiep Westendorp hebben al vele generaties een bijzondere plek in de harten van jong en oud. Een reden om vanuit Beleef Zaltbommel de jaarlijkse Fiepdag te organiseren, waar haar werk op deze dag in de schijnwerpers staat.

De Fiepdag biedt dit jaar twee volle dagen Fiep beleving in de binnenstad van Zaltbommel.
Op vrijdagochtend 19 mei is iedereen vanaf 11:00 uur van harte welkom op het speciaal ingerichte Fiepplein op de Gamerschestraat. De ochtend begint met een creatieve inloopactiviteit. In de middag is er kinderworkshop in het Stadskasteel, een Fiepbingo die gepresenteerd wordt door mevrouw Helderder en waar men mooie Fiep prijzen kunt winnen of je kunt samen met een creatieve natuurgids op pad. Vrijdagavond is er een filmavond voor oud en jong in wijkcentrum De Grote Aak.

Zaterdag 20 mei gaat de Fiepdag verder met een Fiep vossenjacht, een illustratie workshop voor volwassenen, een ontvangst in de Torentuin of kom je eigen tomSIEPIE versieren en misschien ook wel gelijk op eten of het Fiepplein aan de Gamerschestraat. Beide dagen bieden Bistro Jezsebels en Toast en Tosti speciale Fiepmenu’s. Zodat je de gehele dag Fiep kunt beleven, zien, ontdekken en proeven in haar geboortestad Zaltbommel.

Het gehele programma van de Fiepdag lees je op www.beleefzaltbommel.nl

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Vrijdag 7 juni Vunderkeloop in Macharen

OSS - Op vrijdag 7 juni is in Macharen de vierde wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit 2024: de Vunderkeloop. Iedere hardloper, jong of oud, beginner of gevorderde, kan aan deze wedstrijd meedoen. Naast een 10 en een 5 kilometerwedstrijd is er speciaal voor alle jonge hardlopers een jeug...

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...