Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Feestelijke opening nieuwbouw dierenasiel Bruchem

Geschreven: 10-10-2023
Feestelijke opening nieuwbouw dierenasiel Bruchem

Stichting Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard in Bruchem is blij met en trots op de nieuwbouw. De feestelijke opening van hun splinternieuwe opvangcentrum voor zwerf- en afstandsdieren is op zondag 22 oktober 2023. Vrijwilligers, donateurs en belangstellenden met een groot hart voor dieren, zijn tussen 12 en 17 uur welkom om deze mijlpaal mee te vieren.

Na ruim tien jaar vertoonde het oude dierenasiel uit 1998 steeds meer gebreken. Een nieuw onderkomen werd noodzakelijk. Wensen als het verbeteren van dierenwelzijn, maar ook hygiëne, efficiëntie en duurzaamheid, waren daarbij leidend. Dankzij spaargeld, genereuze donaties, een lening en de nodige vastberadenheid en toewijding, werd een langgekoesterde droom uiteindelijk werkelijkheid.

Vreugde
Het nieuwe pand is bijna klaar om haar tijdelijke bewoners te huisvesten. Voordat de dieren verhuizen, wordt de opening gevierd en kunnen bezoekers gratis deelnemen aan een rondleiding. Het dierentehuis informeert iedereen graag over het werk dat zij doen en hoe mensen daarin kunnen ondersteunen. Voor de bezoekers is er koffie, thee, limonade en een kleine versnapering.

Opening
Om 15:00 uur wordt de nieuwbouw officieel geopend door Prof. Dr. Marie-José Enders-Slegers. Zij nam in 1986 het initiatief om een dierentehuis voor de Bommelerwaard te realiseren en was de allereerste voorzitter van de eerdergenoemde stichting. Met de officiële opening wordt ook het kunstwerk onthuld dat kunstenares Liesbeth Serlie speciaal heeft ontworpen voor het dierenasiel.

Praktische informatie
Opening zondag, 22 oktober 2023
Dagprogramma: 12:00 – 17:00 uur
Officiële opening 15:00 uur
Rondleidingen: 13:15, 14:15 of 15:30 uur, duur circa 30 minuten, deelname gratis, aanmelden vooraf is niet nodig. 

Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard
Stichting Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard in Bruchem is een gerenommeerd opvangcentrum voor zwerf- en afstandsdieren, dat tevens fungeert als crisisopvang. Verder richt het zich op resocialisatie van dieren, educatie van de mens en preventie van dierenleed in het werkgebied. Dierenwelzijn en de relatie tussen mens en dier staan hierbij altijd centraal.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bruchem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
De Capreton oogst succes met concept BAM-akkers

BOMMELERWAARD - Natuurvereniging de Capreton en Collectief Rivierenland zijn samen samen met agrarische leden gestart met het inzaaien van zogenaamd "Biodivers Akker Mozaïek" (BAM) akkers. 

Op deze akkers worden, naast luzerne/klaver en kruidenstroken, rustgewassen geteeld in ...

Het is weer aanschuiven bij De Grote Aak

ZALTBOMMEL - Buurthuis De Grote Aak organiseert dinsdag (30-7) weer het maandelijkse “Aanschuifdiner”. Een bekend evenement dat altijd veel mensen trekt. 

Niet zo gek, want alle deelnemers zitten aan grote tafels, halen herinneringen op met bekenden, bespreken de laatst...

Ohme adviseert laadpaal dynamische tarief integratie klaar te zijn toekomst

ARNHEM - Iedereen die op zoek is naar een nieuwe lader voor EV’s, moet ervoor zorgen dat deze volledig compatibel is met dynamische elektriciteitstarieven, waarschuwt Ohme.

Nu energiebedrijven in de toekomst steeds meer flexibele energietarieven willen aanbieden, zullen lader...