Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Feestelijke opening nieuwbouw dierenasiel Bruchem

Geschreven: 10-10-2023
Feestelijke opening nieuwbouw dierenasiel Bruchem

Stichting Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard in Bruchem is blij met en trots op de nieuwbouw. De feestelijke opening van hun splinternieuwe opvangcentrum voor zwerf- en afstandsdieren is op zondag 22 oktober 2023. Vrijwilligers, donateurs en belangstellenden met een groot hart voor dieren, zijn tussen 12 en 17 uur welkom om deze mijlpaal mee te vieren.

Na ruim tien jaar vertoonde het oude dierenasiel uit 1998 steeds meer gebreken. Een nieuw onderkomen werd noodzakelijk. Wensen als het verbeteren van dierenwelzijn, maar ook hygiëne, efficiëntie en duurzaamheid, waren daarbij leidend. Dankzij spaargeld, genereuze donaties, een lening en de nodige vastberadenheid en toewijding, werd een langgekoesterde droom uiteindelijk werkelijkheid.

Vreugde
Het nieuwe pand is bijna klaar om haar tijdelijke bewoners te huisvesten. Voordat de dieren verhuizen, wordt de opening gevierd en kunnen bezoekers gratis deelnemen aan een rondleiding. Het dierentehuis informeert iedereen graag over het werk dat zij doen en hoe mensen daarin kunnen ondersteunen. Voor de bezoekers is er koffie, thee, limonade en een kleine versnapering.

Opening
Om 15:00 uur wordt de nieuwbouw officieel geopend door Prof. Dr. Marie-José Enders-Slegers. Zij nam in 1986 het initiatief om een dierentehuis voor de Bommelerwaard te realiseren en was de allereerste voorzitter van de eerdergenoemde stichting. Met de officiële opening wordt ook het kunstwerk onthuld dat kunstenares Liesbeth Serlie speciaal heeft ontworpen voor het dierenasiel.

Praktische informatie
Opening zondag, 22 oktober 2023
Dagprogramma: 12:00 – 17:00 uur
Officiële opening 15:00 uur
Rondleidingen: 13:15, 14:15 of 15:30 uur, duur circa 30 minuten, deelname gratis, aanmelden vooraf is niet nodig. 

Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard
Stichting Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard in Bruchem is een gerenommeerd opvangcentrum voor zwerf- en afstandsdieren, dat tevens fungeert als crisisopvang. Verder richt het zich op resocialisatie van dieren, educatie van de mens en preventie van dierenleed in het werkgebied. Dierenwelzijn en de relatie tussen mens en dier staan hierbij altijd centraal.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bruchem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...