Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Explorers bouwen reuzenrad voor gemeenteraad Zaltbommel

Geschreven: 11-06-2023
Explorers bouwen reuzenrad voor gemeenteraad Zaltbommel

De raadsleden van de gemeente Zaltbommel waren donderdagavond (8-6) te gast bij het clubhuis van Scouting Martinus in Zaltbommel. Tijdens dit bezoek werd de raad bijgepraat over het clubhuis, de huidige staat van het gebouw aan de Gamersedijk en de toekomstplannen. 

Scouting is een afwisselende en plezierige vrijetijdsbesteding door een breed aanbod van activiteiten, variërend van creatief tot actief, sport tot spel en avontuur tot natuur. Daar kun je veel van leren. Nietuit een boekje, maar vooral door het te doen en door zelf dingen te ontdekken. Zo zijn samenwerken, zelfstandigheid en respect voor natuur en andere mensen belangrijk aspecten van het scoutingspel. Ook het aanleren van vaardigheden, zoals knopen leggen en maaltijden koken komen aan bod bij scouting. Om maximaal inzichtelijk te maken wat dat precies omvat, werd het niet enkel verteld, maar lieten de Explorers (jongeren van 14-18 jaar) dat ook zien. 

Reuzenrad
De afgelopen twee weken bouwde de groep aan een reuzenrad van hout en touw wat ze deze avond afgemaakt zou worden. Scouting Martinus laat weten: ‘Helaas was het bezoek net te kort om de gemeenteraadsleden ook een rondje mee te kunnen laten draaien, maar gelukkig hebben wij foto's en filmpjes van het eindresultaat.’

Bedankt
De raad is overigens van harte welkom om nog een keer te komen kijken of mee te draaien bij de Explorers of een van de andere speltakken om een nóg beter beeld te krijgen van wat scouting precies omvat. Voor nu worden de raadsleden bedankt voor hun komst en hun interesse in Scouting Zaltbommel.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL Eindhoven

EINDHOVEN - LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL op zaterdag 28 december 2024 in De Effenaar in Eindhoven met internationale No 1 tributebands van AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses e.v.a.

Op zaterdag 28 december 2024 komt de internationale LEGENDS of ROCK ...

ASML welkom op Brainport Industries Campus in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdag 11 juni met grote meerderheid ingestemd met de mogelijke uitbreiding van ASML op de Brainport Industries Campus (BIC). In april maakten de gemeente Eindhoven en ASML bekend samen te onderzoeken of het noordelijke deel van de campus een geschik...

Samen 80 jaar vrijheid vieren in Brabant

‘S-HERTOGENBOSCH – De provincie Noord-Brabant, Brabant Herinnert en het Cultuurfonds Noord-Brabant willen verhalen over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan toekomstige generaties. Ze roepen inwoners op projecten in te dienen die 80 jaar vrijheid herdenken en vieren.

De...