Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Explorers bouwen reuzenrad voor gemeenteraad Zaltbommel

Geschreven: 11-06-2023
Explorers bouwen reuzenrad voor gemeenteraad Zaltbommel

De raadsleden van de gemeente Zaltbommel waren donderdagavond (8-6) te gast bij het clubhuis van Scouting Martinus in Zaltbommel. Tijdens dit bezoek werd de raad bijgepraat over het clubhuis, de huidige staat van het gebouw aan de Gamersedijk en de toekomstplannen. 

Scouting is een afwisselende en plezierige vrijetijdsbesteding door een breed aanbod van activiteiten, variërend van creatief tot actief, sport tot spel en avontuur tot natuur. Daar kun je veel van leren. Nietuit een boekje, maar vooral door het te doen en door zelf dingen te ontdekken. Zo zijn samenwerken, zelfstandigheid en respect voor natuur en andere mensen belangrijk aspecten van het scoutingspel. Ook het aanleren van vaardigheden, zoals knopen leggen en maaltijden koken komen aan bod bij scouting. Om maximaal inzichtelijk te maken wat dat precies omvat, werd het niet enkel verteld, maar lieten de Explorers (jongeren van 14-18 jaar) dat ook zien. 

Reuzenrad
De afgelopen twee weken bouwde de groep aan een reuzenrad van hout en touw wat ze deze avond afgemaakt zou worden. Scouting Martinus laat weten: ‘Helaas was het bezoek net te kort om de gemeenteraadsleden ook een rondje mee te kunnen laten draaien, maar gelukkig hebben wij foto's en filmpjes van het eindresultaat.’

Bedankt
De raad is overigens van harte welkom om nog een keer te komen kijken of mee te draaien bij de Explorers of een van de andere speltakken om een nóg beter beeld te krijgen van wat scouting precies omvat. Voor nu worden de raadsleden bedankt voor hun komst en hun interesse in Scouting Zaltbommel.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis

Ik ben Andries Korthuis, geboren Groninger op 17-08-1965. 

Na wat oefenen op mijn ...

Laatste berichten
Jongerenwerk Maasdriel krijgt impuls dankzij D66 en GroenLinks Maasdriel

Het jongerenwerk in Maasdriel krijgt de komende jaren een extra impuls. Voor 2024 en 2025 is daarvoor 80.000 euro beschikbaar. Het gevolg van een succesvol amendement van D66 Maasdriel en GroenLinks

Het amendement volgde op het voorstel van het college van B&W om de volledige r...

Vernieuwde samenwerking in ‘Pact van Loevestein’ Altena

Gemeente Altena ondertekende vrijdag (29-9) de intentieverklaring ‘Pact van Loevestein 2023-2033’, samen met andere gemeenten, provincies en partijen binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW).

Twintig jaar geleden ontstond het Pact van Loevestein. De behoefte nu is om...

Flitsfeitje Cian Ducrot van Heaven

Cian Ducrot groeide op in Cork, Ierland. Tijdens zijn jonge jaren deed hij mee in drama clubs en musicals.  Hij kreeg ook een beurs aan de Royal Academy of Music in Londen, waar hij klassiek fluit leerde spelen.
Tijdens een inspirerende reis naar Los Angeles besefte Ducrot dat hij eig...