Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Er wordt opnieuw gezocht naar vermiste Yoran uit Sleeuwijk

Geschreven: 16-02-2024
Er wordt opnieuw gezocht naar vermiste Yoran uit Sleeuwijk

Opnieuw is er gezocht naar de vermiste, zestienjarige, Yoran Krol. Zaterdag (10-2) werd een nieuwe poging ondernomen nadat zoekhonden een geurspoor hadden opgepikt. Ook werd vanaf het water met boten gezocht. Het aankomende weekend (17-2) staat er opnieuw een zoekactie op de rol.

Nadat de honden zaterdag een geurspoor oppakten, speurden de organisaties Signi en het SOS DroneTeam opnieuw een uitgebreid gebied langs de Merwede af. Helaas zonder resultaat.

Zoekhonden
Stichting Signi Zoekhonden is een nonprofit instelling die tot doel hebben door te gaan met zoeken totdat een vermiste persoon is gevonden. Zo wil men ‘de onzekerheid van de achterblijvers in vermissingszaken wegnemen’. De zoekhonden van de stichting zijn onder andere gespecialiseerd in het opsporen van verdronken personen, het volgen van een spoor (mantrailen) en het speuren naar vermiste personen in rampgebieden.

Merwede
Vanaf de Merwede bij Sleeuwijk tot ver stroomafwaarts (Krimpen) werd zaterdag (13-1) ook al een grote zoektocht naar Yoran georganiseerd. 2500 mensen zochten de oevers af, daarbij gesteund door het Coördinatie Platform Vermissingen, samen met Rijkswaterstaat, politie, Landelijk Team Onderwaterzoekingen, Staatsbosbeheer, gemeente en kerken. Ook nadien werden nog diverse kleine, gerichte acties uitgevoerd vanaf het water.

Tips
De politie roept mensen nog steeds op om tips te delen via 0900-8844. Wie bij de (Boven / Beneden / Nieuwe) Merwede is - of de vertakte rivieren - en iets opvallends ziet, meld dit dan bij de politie. Zo werd eerder ook het bomberjack van Yoran gevonden.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Sleeuwijk te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...