Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Eerste tiny houses aan de Beersteeg-West staan op hun plek Zaltbommel

Geschreven: 25-10-2023
Eerste tiny houses aan de Beersteeg-West staan op hun plek Zaltbommel

Dinsdag (24-10) werden de eerste tiny houses (kleine huizen) geplaatst op de Beersteeg-West in Zaltbommel. Dit bijzondere project is een primeur voor de Bommelerwaard.

In totaal komen er vijftien kleine huizen, tien koop- en vijf huurwoningen.

Een select gezelschap trof elkaar op locatie om om de start van de plaatsing te vieren. Onder andere wethouder Gijs van Leeuwen, Jaap de Windt (projectontwikkelaar Van Dillen Bouw) alsook de toekomstige bewoner Danica de Weert was  aanwezig aan de Beersteeg-West voor het heugelijke moment.

Behoefte
Van Leeuwen is trots op dit project. ‘Dit project is een goed voorbeeld van hoe creatief om te gaan met de grote behoefte aan woningen. Het zijn kleine, betaalbare en duurzame huizen voor starters. En ook nog eens op een prachtige locatie. Zowel midden in de natuur als op loopafstand van het centrum van Zaltbommel.'

Boom
In december ontvangen alle bewoners de sleutel. Dan is naar verwachting ook de buitenruimte klaar. Wat nu nog een modderig terrein is, wordt uiteindelijk een gemeenschappelijke tuin die bewoners samen gaan onderhouden.

De eerste boom werd symbolisch door wethouder Gijs van Leeuwen en Jaap de Windt alvast geplant.

Reacties
De eerste reacties op dit project kunnen ook genoteerd worden. Zo liet ZVV Zaltbommel bijvoorbeeld weten: 'Hier worden wij heel blij van! Kleine duurzame betaalbare woningen voor starters.'

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...