Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Een uitverkocht Theatercafé leerde zich wapenen tegen babbeltrucs

Geschreven: 10-05-2024
Een uitverkocht Theatercafé leerde zich wapenen tegen babbeltrucs

OSS – Cybersecurity en privacy worden steeds dringendere onderwerpen in een sneller bewegende en toenemend digitale wereld. Rabobank Oss Bernheze en Theater van de Stad sloegen de handen ineen om inwoners van de gemeente Oss en Bernheze op een theatrale en leuke manier te informeren over zogeheten babbeltrucs. Op woensdagmiddag 8 mei vond de succesvolle voorstelling Trap er niet in! plaats in een uitverkocht Theatercafé in De Lievekamp.

Een familielid dat plots vanuit een vreemd nummer om geld vraagt, een politieagent die pinpas en pincode opeist… verdacht, maar toch overkomt het de beste. Ook in de gemeente Oss blijken er toch regelmatig inwoners last te hebben van deze zogeheten babbeltrucs, merkte Rabobank Oss Bernheze op. Er leeft een behoefte aan informatie over deze babbeltrucs en hoe je jezelf ertegen kunt beschermen. Een uitgelezen kans voor Rabobank Oss Bernheze en Theater van de Stad om de handen ineen te slaan en deze relevante voorstelling naar het Osse theater te halen.

Toegankelijk theater
Lobke van der Sanden, programmeur Theater van de Stad bij theater De Lievekamp: “Theater is een perfect middel om op een laagdrempelige en toegankelijke manier onderwerpen aan het licht te brengen en in dit geval, informatie te geven.” Na afloop van de voorstelling waren medewerkers van Rabobank Oss Bernheze aanwezig om eventuele aanvullende vragen te beantwoorden en daar werd ook volop gebruik van gemaakt. Caroline van den Heuvel (teamlead Dagelijkse Bankzaken Rabobank):  “Je ziet duidelijk dat de voorstelling goed pas bij de doelgroep. De spelers creëerden echt bewustzijn bij de bezoekers, waardoor het een hele leerzame middag is geworden.”

Wapenen tegen babbeltrucs
Theatergezelschap Trap er niet in! maakt al jaren voorstellingen over babbeltrucs. Met korte scenes die uit het leven gegrepen zijn, nemen zij het publiek mee naar alledaagse situaties waarbij mensen voor de gek worden gehouden. De spelers laten op humoristische wijze verschillende babbeltrucs de revue passeren en leren de bezoekers hoe ze zich hier tegen kunnen wapenen. Voor deze voorstelling in Oss zijn er zelfs scènes op maat gemaakt, gebaseerd op thema’s die door Rabobank Oss Bernheze werden aangedragen.

Rivierenland Radio is in Oss te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...